Badacsony New Yorkban – Harminchat pincészet a budapesti nagykóstolón
A Badacsonyi borvidék harminchat pincészete, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói is bemutatkoznak a Badacsony New Yorkban elnevezésű borkóstolón április 22-én a budapesti New York Palotában.

A kóstolón részt vevő, csaknem negyven pincészet összesen több mint 180 borral készül, amelyeket közös előkóstolón választottak ki
A borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkozás és összetartozás szimbólumaként létrejött seregszemlét immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a New York Palotában – emlékeztettek az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület koordinálásával, a badacsonyi borászok aktív közreműködésével megrendezendő eseményen a Badacsonyi borvidék összes fontosabb termőhelyét megismerheti a közönség: felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, a Tóti-hegy, az Ábrahám-hegy és a Csobánc ismert és feltörekvő pincészetei.
A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődők idén is mesterkurzuson vehetnek részt: a Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens, szakújságíró, borszakértő által az előkóstolón kiválasztott legjobb borokhoz Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat.
A rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben április 21. éjfélig online vásárolhatók jegyek a www.kostolo.badacsony.com weboldalon, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség – áll a közleményben.
Kapcsolódó cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Világot átívelő borászati összefogás – bemutatjuk a The Global AVA nemzetközi szervezetet
A kaliforniai Livermore-völgyi Borászati Közösség 2025. február 26-án bejelentette a…
Tovább olvasom >Borpiaci változások: csökkenő fogyasztás, kihívások és lehetőségek
Az elmúlt években jelentős átalakulás zajlott a hazai és nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >