Az ősz újabb élelmiszer drágulásokat hoz a szakértők szerint
Nem sok jóra számíthatnak a magyar háztartások idén ősztől. A K&H Bank vezető közgazdásza, Németh Dávid a Spirit FM Aktuál című műsorában arról beszélt, hogy újabb élelmiszerár-emelések jöhetnek.

Folyamatos a növekedés
„Az elemzők már tavasszal figyelmeztettek arra, hogy az őszi időszak nagyon nehéz lesz. A helyzetet nehezíti, hogy emelkedik a kamatkörnyezet, így a hitelek is egyre drágábbak lesznek”
– emlékeztetett Németh Dávid.
Hozzátette: ha valami csoda folytán a világpiacon nem kezd el drasztikusan esni a gáz, az elektromos áram és a kőolaj ára, akkor meg kell emelni ezeknek a termékeknek a díját, ami viszont erőforrásokat fog elvonnia a családoktól.
„Sajnos még most jön a feketeleves, amit egyre inkább meg fogunk érezni a mindennapokban, és még csak azt sem tudjuk kijelenteni, hogy az élelmiszersokkon túl vagyunk, mert még ott is újabb hullámok várhatók”
– idézte az ATV a szakértőt.
Az ATV anyaga itt található a témában.
Kapcsolódó cikkeink
Csak két uniós országban magasabb az infláció, mint Magyarországon
A Privátbankár Európai Inflációs Körképe hasonlította össze a márciusi és…
Tovább olvasom >Az euróövezetben 2,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak március után áprilisban is
Az euróövezet éves inflációs rátája áprilisban az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >Spanyolországban hathavi mélypontra lassult az infláció áprilisban
Spanyolországban a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >