Az ország tortáit és a Szent István-napi kenyeret is meg lehetett kóstolni a Magyar Ízek Utcájában
Magyarország tortáit, a Balatoni habos mogyorót, a cukormentes Pöttyös Pannit és a Szent István-napi kenyeret is megkóstolhatták az érdeklődők vasárnap a Magyar Ízek Utcájában.

MTI Fotó: Mohai Balázs
A Várkert Bazár előtt az utcán kígyózó sorban haladva lehetett bejutni az épületbe, ahol a tortaszeleteket vásárolhatták meg a látogatók. A Balatoni habos mogyorót a budapesti Horváth Cukrászda Kft. által működtetett Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette.
A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje az év végén lesz nyilvános, addig csak a cukrász ipartestület tagjai készíthetik el.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett Magyarország Cukormentes tortája verseny élén végzett Pöttyös Panni tortát Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza alkotta meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet.
A Szent István-napi kenyeret, amely az idén a Kurdi Family Kft. Görböc terméke lett, ugyancsak az Ízek Utcájában mutatták be először a nagyközönségnek. Az illatozó pékáruhoz szintén csak hosszas sorban állás után lehetett hozzájutni.
A Görböc 95 százalék búzalisztből készült, benne csipetnyi rozsliszttel. A hosszú érésű kovászos kenyér akár 72 óráig is eltartható, teljesen adalékmentes.
A rozskenyerek kategóriájának nyertese idén Gere István Sütödéje volt, amely 80 százalékos rozslisztet használt a szakaszos kovászolási eljárással készített kenyérhez. Innovatív kategóriában a Kemence Sütőipari Kft. Szalmaláng nevű kenyere győzött és várta az augusztus 20-án a Várkert Bazárhoz ékezőket. A kenyérben kovász, kenyérliszt, rozsliszt, víz, só, olívaolaj található.
A péksütemények között kóstolható szatmári szilvalekváros-tepertős papucs fő alapanyaga a tepertővel, borssal gazdagított tészta mellett a szatmári szilvalekvár.
A kínálatot tovább gazdagították a különféle pogácsák, darázsfészek, linzeres karika és kelt kalácsok is, a Magyar Ízek Utcáját vasárnap is vidáman sétálgató, ételeket, italokat kóstolgató látogatók töltötték meg élettel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A HORECA szektor az Alimentaria+Hostelco 2026-tal közösen formálja a vendéglátás jövőjét
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Három díjjal ismerték el a Market Csoport szakmai kiválóságát az ÉVOSZ évzáró gáláján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Zöld közbeszerzési workshop, hogy a zöld közbeszerzésekben is a jó gyakorlatok terjedjenek el
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
