Az ország legjobb fagylaltozója, állítjuk!
Visszafordíthatatlanul itt a tavasz, nemcsak azért, mert április lett, hanem mert a Vári cukrászdánál már 10 méternél hosszabbra nőtt a hétvégi sor. Az ország legjobb fagylaltozójában 40+ féle fagylaltból választhat a nagyérdemű – többségük díjat nyert valamilyen versenyen (Váriéknak olasz fagylatversenyekről is vannak dobogós helyezései). A gyömbéres rebarbara olyan volt a csípős chilis csoki és a nagyon édes joghurtos áfonya között, mint a brácsa a zenekarban – észre sem venni, csak éppen hiányzik, ha nincs ott. Maradandó emlékű volt a zöldalma és biocékla, rafinált a meggyes csokoládé, a cukor- (és tej)mentes erdei gyümölcs pedig paradigmaváltásra késztetett minket a „teljes ízeket” illetően. Az árak persze a minőségnek megfelelőek: egy gombóc 300 forintba a kerül. Ugyan nem sok figyelmünk jutott rá, de úgy tűnt, a torták is a magasabb kategóriába tartoznak…
Mindez az Óperenciás-tengeren is túl, a Gyömrői út-Szlovák út sarkán, ahová más okból az életben nem jutottunk volna el; de mások is jönnek, mert, ahogy képünkkel is próbáltuk megörökíteni: van, hogy a kisebb-nagyobb-sokkalnagyobb kategóriájú autók a cukrászdától 50-60 méterre se találnak helyet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >