Az ország kisüzemi sörfőzdéiben bolyonghatunk hétvégén
Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A kezdeményezés célja, a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy egyenesen a sörfőzdékhez vigye a sörszerető, illetve a gasztronómia iránt érdeklődő közönséget. A rendezvényen résztvevő kisüzemekben lehetőség lesz a főzde bejárására, sörkóstolásra és -vásárlásra is.
Az Őrségben működő, ŐriBird Sörfőzdében interaktív workshop keretében mutatják meg, hogyan készíthető el otthon az egyik legnépszerűbb termékük. Csempeszkopácson, a Krenner Beernél nem csak a sörfőzde lesz bejárható, felelevenedik majd a középkori vásárok hangulata is. A Vaskakas Sörfőzde Győrújbaráton ingyenes főzdetúrákat tart, Pannonhalmán pedig a Pannonhalmi Szent Orbán Borpiknik részeként, a Főapátság arborétumából indul a program.
Balatonföldváron, a Helka Sörfőzdében vadonatúj söröket mutatnak be, Cecén pedig az egyik legmodernebb hazai sörüzemet nézhetik meg a vendégek. A Pécsi Sörfőzdénél pizzákat sütnek a sörök mellé, és három különlegesség is kóstolható lesz: a Szalon Tiszta Malátás sör, a Pécsi IPA és a Szűretlen Szalon is.
Hatvanban a Nyitott Főzdék Napja sörfőzdeavatót hoz: nyitóbulit tart a Csupor Craft Beer, Ózdon a Bolyki Serházban két új, tavaszi sörrel is megismerkedhetnek a látogatók, Miskolcon, a Gyertyános Sörfőzdénél pedig az is kiderül, hogyan készül a pilseni víz.
Tokajban, a BAZ Beernél négy főzdetúra is indul, Hajdúböszörményben, a Hajdú Serháznál a házigazdák elmondják, hogyan készítettek saját árpából malátát, és hogyan főztek belőle märzen típusú sört, emellett pedig a Hajdúsági Múzeum kiállítása is megtekinthető lesz.
Békésszentandráson félóránként indulnak üzemlátogatások szombaton, a sörökön kívül pedig hopszódát is kóstolhatnak a látogatók.
A fővárosban három sörfőzde készül programmal a Nyitott Főzdék Napjára. Az újpesti First Craft Beer többek között sajt- és sörkóstolót, illetve rum- és sörkóstolót rendez. Kőbányán, a Monyo Brewing óránként indít üzembejárást, melyek előtt vagy után vadonatúj, kisszériás söreik is kóstolhatók lesznek. A Horizont Brewingnél a főzdetúrákon kívül sörpremier, különleges akciók és beerpong is lesz.
Idén a Nyitott Főzdék Napja kiemelt témája a „sör és a fűszer”, a különféle fűszerek használata ugyanis évszázadok óta végigkíséri a sörfőzés történetét. A Nyitott Főzdék Napja látogatói a rendezvény napján a www.nyitottfozdek.hu oldalon szavazhatnak kedvenc fűszeres sörükre. A rendezvény honlapján megtalálható a részletes program, illetve térképen is böngészhető a helyszínek listája.
Kapcsolódó cikkeink
Két korsóval a túlélésért – így zárták a 2024-es évet a hazai kisüzemi sörfőzdék
A hazai kisüzemi sörpiac szereplői 2024-ben többnyire növekvő árbevételről számolhattak…
Tovább olvasom >SAP: A felhős fejlesztéssel a sör is finomabb
A 130 éves Budweiser Budvar kiváló söreiről ismert, azonban vállalatirányítási…
Tovább olvasom >Átalakuló ízlés, növekvő kihívások – ilyen sörös évre készülhetünk 2025-ben
Bár 2024-ben 2,8%-kal bővült a hazai sörpiac, 2025 első hónapjai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >