Az óriáslánc is megmozdult
Ki ne hallott volna a hosszú, hideg áztatással készülő kávéról, a még nálunk is használt angol nevén cold brewról. Kultuszát mi is taglaltuk – hazánkban is sok kávézóban készítik -, tőlünk nyugatra pedig alumínium- és papírdobozos kész változatban is kapható, sőt üvegpalackokban is.
Mostantól feltehetően nem is kell többet győzködni az olvasót, hiszen az már nyilvánvalóan jelent valamit, hogy a trend a McDonald’s ingerküszöbéig is elért: a világ legnagyobb gyorsétteremlánca kétféle cold brew kávé frozen (jégkásás) változatát is kínálja a nyáron sok amerikai üzletében.
Az mindenképpen érdekes, hogy a Mekinek nincsen hagyományos cold brew kávéja. Így aztán lehet talán némi alapja a szakemberek fanyalgásának az alapanyagokat illetően, ám a két ital ára a nagy „kávés” konkurensekéhez képest jóval alacsonyabb. Márpedig ez a lánc számára ez a legfontosabb, hiszen ezek a termékek is az egy évtizede tartó – és egyébként számos remek innovációt is hozó – kávé-háború szülöttei a McDonald’s, a Starbucks és a Donkin Donuts között.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >