Az ízérzékelés hőmérsékletfüggő
A Nature tudományos magazinban publikált kutatások szerint az ízérzékelésért nem az ízlelőbimbók eltérő típusa, sokkal inkább a bennük lévő transzportproteinek hőmérséklete felelős. A belga tudósok szerint például a borfogyasztás során érzett ízek észlelése is minden receptorban megtörténik, de hogy az egyes ízek hol és mennyire dominálnak, azt a környezeti hőmérséklet befolyásolja. Ezzel magyarázható, hogy például a magasabb hőmérsékleten erőteljesebben jelentkező kesernyés anyagokat a nyelv hátsó traktusában érzik erőteljesebben a borfogyasztók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Turisztikai kisvállalkozásokat támogató digitális kompetenciaközpontot hoznak létre
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Visit Hungary: több százezer utazó töltötte itthon az őszi szünetet
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >MNB: módosultak az utasbiztosítások feltételei
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

