Az ízérzékelés hőmérsékletfüggő
A Nature tudományos magazinban publikált kutatások szerint az ízérzékelésért nem az ízlelőbimbók eltérő típusa, sokkal inkább a bennük lévő transzportproteinek hőmérséklete felelős. A belga tudósok szerint például a borfogyasztás során érzett ízek észlelése is minden receptorban megtörténik, de hogy az egyes ízek hol és mennyire dominálnak, azt a környezeti hőmérséklet befolyásolja. Ezzel magyarázható, hogy például a magasabb hőmérsékleten erőteljesebben jelentkező kesernyés anyagokat a nyelv hátsó traktusában érzik erőteljesebben a borfogyasztók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
K&H: decemberi SZÉP kártya toplista: idén trendforduló várható?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >December 23. után is lehet bubizni a fővárosban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rómában fizetős lesz a Trevi-kút február elsejétől
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
