Az Irsai Olivér lett az év pálinkája
Magyarország legjobb idei pálinkájának a Brill Pálinkaház 2009-es évjáratú Irsai Olivér-szőlőpálinkáját tartották az ítészek, a párlatot tegnap helyezték el Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban, hogy megőrizzék az utókor számára.
A pálinka a XVIII. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen lett az első. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke az ünnepségen elmondta: a házipálinka-főzés engedélyezése nem vetette vissza a bérfőzés iránti keresletet, sőt, inkább növelte azt, mivel 50 literig adómentessé tette a főzetést. Jelenleg Magyarországon összesen mintegy 500 bérfőzde működik – közli a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >