Az Irsai Olivér lett az év pálinkája
Magyarország legjobb idei pálinkájának a Brill Pálinkaház 2009-es évjáratú Irsai Olivér-szőlőpálinkáját tartották az ítészek, a párlatot tegnap helyezték el Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban, hogy megőrizzék az utókor számára.
A pálinka a XVIII. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen lett az első. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke az ünnepségen elmondta: a házipálinka-főzés engedélyezése nem vetette vissza a bérfőzés iránti keresletet, sőt, inkább növelte azt, mivel 50 literig adómentessé tette a főzetést. Jelenleg Magyarországon összesen mintegy 500 bérfőzde működik – közli a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >