Az Irsai Olivér lett az év pálinkája
Magyarország legjobb idei pálinkájának a Brill Pálinkaház 2009-es évjáratú Irsai Olivér-szőlőpálinkáját tartották az ítészek, a párlatot tegnap helyezték el Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban, hogy megőrizzék az utókor számára.
A pálinka a XVIII. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen lett az első. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke az ünnepségen elmondta: a házipálinka-főzés engedélyezése nem vetette vissza a bérfőzés iránti keresletet, sőt, inkább növelte azt, mivel 50 literig adómentessé tette a főzetést. Jelenleg Magyarországon összesen mintegy 500 bérfőzde működik – közli a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >Már több mint 930 szakembert ajánlottak a Signature 40 2025-ös kiírására
Minden eddiginél aktívabb ajánlási időszakot jelentett a Signature Platform: eddig…
Tovább olvasom >Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >