Az Irsai Olivér lett az év pálinkája
Magyarország legjobb idei pálinkájának a Brill Pálinkaház 2009-es évjáratú Irsai Olivér-szőlőpálinkáját tartották az ítészek, a párlatot tegnap helyezték el Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban, hogy megőrizzék az utókor számára.
A pálinka a XVIII. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen lett az első. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke az ünnepségen elmondta: a házipálinka-főzés engedélyezése nem vetette vissza a bérfőzés iránti keresletet, sőt, inkább növelte azt, mivel 50 literig adómentessé tette a főzetést. Jelenleg Magyarországon összesen mintegy 500 bérfőzde működik – közli a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Átadták a Joint Venture Szövetség vállalati díjait
A közel 40 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség (JVSZ)…
Tovább olvasom >Fülep Zsolt lett az Év Agrárembere 2024-ben
2025 február 21-én, a mezőgazdasági szakma legnagyobb elismerését, az „Év…
Tovább olvasom >Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >