Az ír üdítőitalok megfelelnek az egészségügyi előírásoknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 06. 06. 00:00

Az ír üdítőitalgyártók egy nemrégiben kipattant egészségügyi botrány miatt ír és uniós élelmiszerbiztonsági hatóságokkal vizsgáltatták meg gyártmányaikat.

 Az ír italgyártók szövetsége bejelentette, hogy a vizsgálat
megállapította a  tagvállalalatok által
használt valamennyi összetevő megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.

A botrány akkor robbant ki, amikor egy angol tudós arra
hívta fel a figyelmet, hogy az üdítőitalokban használt sodium benzoát, másnéven
E211 roncsolja a DNS-t és ezzel károsítja a májat és elősegíti a Parkinson-kór
kialakulását.

Az ír élelmiszerbiztonsági hivatal bejelentette, hogy
megvizsgálták az összetevőt és biztonságosnak minősítették. A tudós állításai
nem igazolódtak.

 

Kapcsolódó cikkeink