Az ír üdítőitalok megfelelnek az egészségügyi előírásoknak
Az ír üdítőitalgyártók egy nemrégiben kipattant egészségügyi botrány miatt ír és uniós élelmiszerbiztonsági hatóságokkal vizsgáltatták meg gyártmányaikat.
Az ír italgyártók szövetsége bejelentette, hogy a vizsgálat
megállapította a tagvállalalatok által
használt valamennyi összetevő megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.
A botrány akkor robbant ki, amikor egy angol tudós arra
hívta fel a figyelmet, hogy az üdítőitalokban használt sodium benzoát, másnéven
E211 roncsolja a DNS-t és ezzel károsítja a májat és elősegíti a Parkinson-kór
kialakulását.
Az ír élelmiszerbiztonsági hivatal bejelentette, hogy
megvizsgálták az összetevőt és biztonságosnak minősítették. A tudós állításai
nem igazolódtak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Annyi a Temunak és Sheinnek Európában is?
Az amerikai kereskedelmi szigorítások hatására újabb kihívás előtt áll az…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya, az egészségpénztári tagság és az áruhitel is növeli a költési hajlandóságot
A Széchenyi Pihenőkártya mindennapok része: a SZÉP kártya tulajdonos magyarok…
Tovább olvasom >Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >