Az ír üdítőitalok megfelelnek az egészségügyi előírásoknak
Az ír üdítőitalgyártók egy nemrégiben kipattant egészségügyi botrány miatt ír és uniós élelmiszerbiztonsági hatóságokkal vizsgáltatták meg gyártmányaikat.
Az ír italgyártók szövetsége bejelentette, hogy a vizsgálat
megállapította a tagvállalalatok által
használt valamennyi összetevő megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.
A botrány akkor robbant ki, amikor egy angol tudós arra
hívta fel a figyelmet, hogy az üdítőitalokban használt sodium benzoát, másnéven
E211 roncsolja a DNS-t és ezzel károsítja a májat és elősegíti a Parkinson-kór
kialakulását.
Az ír élelmiszerbiztonsági hivatal bejelentette, hogy
megvizsgálták az összetevőt és biztonságosnak minősítették. A tudós állításai
nem igazolódtak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szárnyal a gyorskereskedelem Indiában
Az indiai fogyasztók – különösen a fiatalabbak – egyre gyorsabb…
Tovább olvasom >Megújítja digitális hűségprogramját a német REWE Group
Adatvezérelt technológiákkal átfogoan megújítja a REWE és Penny vásárlók számára…
Tovább olvasom >Bezárja zambiai üzemét a Lactalis
A Lactalis Csoport bizonyos piaci dinamikákra hivatkozva bezárja zambiai üzemét…
Tovább olvasom >