Az ír üdítőitalok megfelelnek az egészségügyi előírásoknak
Az ír üdítőitalgyártók egy nemrégiben kipattant egészségügyi botrány miatt ír és uniós élelmiszerbiztonsági hatóságokkal vizsgáltatták meg gyártmányaikat.
Az ír italgyártók szövetsége bejelentette, hogy a vizsgálat
megállapította a tagvállalalatok által
használt valamennyi összetevő megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.
A botrány akkor robbant ki, amikor egy angol tudós arra
hívta fel a figyelmet, hogy az üdítőitalokban használt sodium benzoát, másnéven
E211 roncsolja a DNS-t és ezzel károsítja a májat és elősegíti a Parkinson-kór
kialakulását.
Az ír élelmiszerbiztonsági hivatal bejelentette, hogy
megvizsgálták az összetevőt és biztonságosnak minősítették. A tudós állításai
nem igazolódtak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >