Az ír üdítőitalok megfelelnek az egészségügyi előírásoknak
Az ír üdítőitalgyártók egy nemrégiben kipattant egészségügyi botrány miatt ír és uniós élelmiszerbiztonsági hatóságokkal vizsgáltatták meg gyártmányaikat.
Az ír italgyártók szövetsége bejelentette, hogy a vizsgálat
megállapította a tagvállalalatok által
használt valamennyi összetevő megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.
A botrány akkor robbant ki, amikor egy angol tudós arra
hívta fel a figyelmet, hogy az üdítőitalokban használt sodium benzoát, másnéven
E211 roncsolja a DNS-t és ezzel károsítja a májat és elősegíti a Parkinson-kór
kialakulását.
Az ír élelmiszerbiztonsági hivatal bejelentette, hogy
megvizsgálták az összetevőt és biztonságosnak minősítették. A tudós állításai
nem igazolódtak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nyári feltöltődéshez tudatos döntések kellenek
A nyári vakáció a feltöltődésről szól – legalábbis így lenne…
Tovább olvasom >EM: tovább folytatódik a visszaváltási rendszer fejlesztése
Az előző év elejétől bevezetett rendszernek köszönhetően 2025 nyarára jelentős…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
A tejágazatban egyszerre van jelen a nemzetközi árnövekedés és a…
Tovább olvasom >