Az idényárasok nélkül csökkent az élelmiszerár
A KSH gyorsjelentése szerint egy hónap alatt – 2009. márciushoz viszonyítva – az élelmiszerek fogyasztói árai 0,4 százalékkal emelkedtek. Növekedett az idényáras élelmiszerek, azaz a burgonya, friss zöldség, gyümölcs (2,9 százalék), a párizsi, kolbász és a csokoládé, kakaó (2,2-2,2 százalék), a baromfihús (1,8 százalék) és a cukor (1,4 százalék) ára. Csökkent a tej (3,4 százalék), az étolaj és a sertészsiradék (3,1-3,1 százalék), valamint a liszt (1,3 százalék) ára. Az idényáras élelmiszerek nélkül számítva az élelmiszerek ára az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal csökkent.
12 hónap alatt, 2008. áprilishoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 4,2 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágult a sertészsiradék 37,3, a rizs, hántolmányok 22,8, a párizsi, kolbász 12,5, a margarin 11,4 és a sertéshús 11,2 százalékkal. Árcsökkenés következett be a sajt (12,2 százalék), az étolaj (11,1 százalék), a liszt (7,6 százalék) és a tej (6,3 százalék) esetében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A CD és a DVD is reneszánszát éli a Vaterán, de a second-hand LEGO az idei karácsony igazi sztárja
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM és VOSZ együttműködési szerződés a digitális kereskedelem biztonságáért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az aszály okozta károk ellenére sem lesz hiány a jó minőségű magyar halból
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
