Az idén is támogatja a fiatal agrárszakembereket a K&H
Agrárképzésben tanuló hallgatókat támogat a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelyet 10. alkalommal hirdet meg a K&H – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
A támogatás meghirdetését az agrárium zöld átállása indokolta, ehhez ugyanis új szemléletmódra, új eljárásokra van szükség – írták. A K&H olyan fiatalok jelentkezését várja ezúttal is, akik a természeti erőforrások megóvása és a gazdálkodás hatékonysága érdekében a mezőgazdaság innovatív irányvonalait kutatják. A közlemény szerint az ösztöndíjpályázat kezdeteinél a fenntarthatóság még csak egy izgalmas témának tűnt, de ma már ez a meghatározó szempont mind az uniós támogatásokban, mind a fogyasztói elvárásokban. Története során a kiírásra több mint 400 hallgató jelentkezett már, ez arra utal, hogy a fiatalokat is érdekli a megoldások kidolgozása – tették hozzá. A pályázat eddig 69 hallgatót segített összesen több mint 12 millió forinttal tanulmányai és kutatásai folytatásában.
A jelentkezők az idén 14 témakörből választhatnak, pályázataikat alap-, mester- és PHD-képzés kategóriában várják. A jelentkezési határidő szeptember 27., a pályázat felhívása és adatlapja a K&H honlapjáról tölthető le.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Olcsóbb lett a gyümölcsjoghurt, de elszállt a narancslé ára
Egy év alatt 7 százalékkal drágultak a gyermekek által gyakran…
Tovább olvasom >K&H: félénkebbek a középkorú magyarok, hiába a nagyobb jövedelem
Évtizedes távlatban fokozatos növekedést mutat a középkorúak jövedelme, az elmúlt…
Tovább olvasom >Pesszimista kereskedelmi szektor, a bővülés szándékával
Milyen hatások befolyásolják jelenleg a magyar kiskereskedelmi vállalatok működését? Hogyan…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >