Az európaiak többet fogyasztanak, mint amire szükségük van
Ha az emberek több növényi alapanyagú terméket fogyasztanának, mint állatit, az a környezetre is jó hatással volna. Az európaiak amúgy is többet esznek, mint amire szükségük van – írja egy modern tanulmány.
A túlsúlyos emberek többet esznek és szívesebben szállnak autóba, ezzel duplán ártanak a környezetnek – állítja egy brit tanulmány, amelyet a londoni Közegészségügyi és Trópusi Betegségek Iskolájának munkatársai végeztek. "A súlyos test táplálása olyan, mint egy benzinfaló fogyasztása, az élelmiszergyártás pedig az egyik legnagyobb termelője az üvegházhatású gázoknak" – állapította meg Phil Edwards és Ian Roberts az International Journal of Epidemiology című folyóiratban megjelent tanulmányban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >