Az európaiak többet fogyasztanak, mint amire szükségük van
Ha az emberek több növényi alapanyagú terméket fogyasztanának, mint állatit, az a környezetre is jó hatással volna. Az európaiak amúgy is többet esznek, mint amire szükségük van – írja egy modern tanulmány.
A túlsúlyos emberek többet esznek és szívesebben szállnak autóba, ezzel duplán ártanak a környezetnek – állítja egy brit tanulmány, amelyet a londoni Közegészségügyi és Trópusi Betegségek Iskolájának munkatársai végeztek. "A súlyos test táplálása olyan, mint egy benzinfaló fogyasztása, az élelmiszergyártás pedig az egyik legnagyobb termelője az üvegházhatású gázoknak" – állapította meg Phil Edwards és Ian Roberts az International Journal of Epidemiology című folyóiratban megjelent tanulmányban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >