Az Európai Parlament nerm támogatja a „húsragasztást”
Megvétózta az Európai Parlament azt az európai bizottsági döntést, amely lehetővé tette, hogy az élelmiszeriparban adalékanyagként felhasználják a húsdarabok „összeragasztását” lehetővé tevő, trombin nevű enzimet.
Az EU brüsszeli végrehajtó szerve, az Európai Bizottság azzal az érveléssel engedélyezte a termék ilyetén igénybe vételét uniós szinten, hogy több tagállamban már ma is használják (igaz, nem adalék-, hanem gyártási segédanyagként), továbbá alkalmazása olcsóbb hústermékek megjelenéséhez vezethet, az egészségre pedig nem ártalmas. Az EP-képviselők szerint azonban a „húsragasztás” a vásárlók becsapása lenne, így a fogyasztók érdekei azt kívánják, hogy az engedélyező döntést vonják vissza. A strasbourgi plenáris ülésen az EP a szükséges többséget mindössze egyetlen szavazattal meghaladó, 370 vokssal szavazott a bizottsági határozat elutasítása mellett – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A GVH vizsgálatai szerint nem a kiskereskedelem a ludas az áremelkedésekben
Nem a kiskereskedelem a felelős a tej, a tejtermékek és…
Tovább olvasom >Iskolakezdés: átlagosan 50-75 ezer forinttal terveznek a családok
A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint a 2025-ös iskolakezdés átlagosan…
Tovább olvasom >Magyar sertéshús-külkereskedelem: drámai visszaesés az első öt hónapban
Miközben a világ meghatározó sertéshúspiacain – így az Egyesült Államokban,…
Tovább olvasom >