Az Európai Parlament nerm támogatja a „húsragasztást”
Megvétózta az Európai Parlament azt az európai bizottsági döntést, amely lehetővé tette, hogy az élelmiszeriparban adalékanyagként felhasználják a húsdarabok „összeragasztását” lehetővé tevő, trombin nevű enzimet.
Az EU brüsszeli végrehajtó szerve, az Európai Bizottság azzal az érveléssel engedélyezte a termék ilyetén igénybe vételét uniós szinten, hogy több tagállamban már ma is használják (igaz, nem adalék-, hanem gyártási segédanyagként), továbbá alkalmazása olcsóbb hústermékek megjelenéséhez vezethet, az egészségre pedig nem ártalmas. Az EP-képviselők szerint azonban a „húsragasztás” a vásárlók becsapása lenne, így a fogyasztók érdekei azt kívánják, hogy az engedélyező döntést vonják vissza. A strasbourgi plenáris ülésen az EP a szükséges többséget mindössze egyetlen szavazattal meghaladó, 370 vokssal szavazott a bizottsági határozat elutasítása mellett – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az OECD-ben 4,2 százalékra lassult az éves infláció márciusban
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiban a fogyasztói…
Tovább olvasom >Új környezetvédelmi bírságok: a cégeknek mostantól mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk
2025 májusától az engedélyeztetési, levegővédelmi, zajvédelmi, hulladékgazdálkodási bírságokat szabályozó, valamint…
Tovább olvasom >Higiénia kompromisszumok nélkül
A női higiéniai termékek piacán egyre inkább előtérbe kerülnek a…
Tovább olvasom >