Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ konyhaművészetét bemutató főzőműsorok. Ezek sikerére épült az első magyar főzőcsatorna, a decemberben születésnapját ünneplő TV Paprika elindítása is.
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
Magyarország első tematikus gasztronómiai csatornája 2004-ben kezdte meg működését napi 14 órás adásidővel. A cél a kezdetektől változatlan: népszerűsíteni a hazai konyha tradicionális értékeit és bemutatni a közép-kelet-európai régión kívüli, meghatározó fontosságú nemzeti konyhákat, gasztronómiai eseményeket. – A főzőcsatornák egyrészt szórakoztatnak, másrészt segítséget, konyhai ismereteket nyújtanak. Felelősségünk van tehát abban, hogy milyen szakácsoknak, műsoroknak adunk teret, hiszen tartalmaink formálják nézőink ízlését – fogalmazott Radóczy Katalin, a csatornát birtokló AMC Networks programigazgatója. //
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Két éve alakult meg hazánk első, iparágakon és régiókon átívelő…
Tovább olvasom >Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >A BBQ-hőmérők Rolls-Royce-a – A nap képe
Óriás digitális kijelző, beépített WiFi, 500 ºC hőmérséklethatár és –…
Tovább olvasom >