Az élelmiszer-szuverenitást is segíti az Élelmiszeripar Bajnokai Program
„Az élelmiszer-szuverenitásunk megerősítését és a magyar termelők támogatását is segíti a Élelmiszeripar Bajnokai Program” – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter szerdán.

A program most új lehetőséget biztosít a magyar élelmiszeripar megerősítésére és új alapokra helyezésére
A tárcavezető arról beszélt, hogy a kormányzat az utóbbi években jelentős forrásokat költött élelmiszeripari támogatásokra, amellyel igyekezett fokozni a versenyképességet és lefaragni a több évtizedes nemzetközi hátrányt. Hangsúlyozta, ez a program most új lehetőséget biztosít a magyar élelmiszeripar megerősítésére és új alapokra helyezésére.
„Ezzel pedig több biztonságos, hazai alapanyagokból előállított, magas minőségű élelmiszerekkel láthatjuk el a magyar családokat”
– fejtette ki a miniszter.
Nagy István hangsúlyozta, „a kezdeményezés további célja egy olyan élelmiszerláncot lefedő integráció létrehozása, amivel a termelés és az élelmiszerellátás biztonságát hosszú távon is garantálni tudjuk. A program így a gazdálkodókat is támogatja”.
Hozzátette, a program további lehetőségeket biztosíthat arra, hogy a kistermelők biztonságosan és versenyképesen tudjanak élelmiszert előállítani. Mint fogalmazott: „így tudjuk erősíteni a hazai élelmiszeripar szuverenitását”. Magyarország sikere a gazdálkodók és az eredményes magyar vállalkozások, illetve vállalatok működéséből mérhető, ezért van szükség arra, hogy az élelmiszeriparban is legyenek olyan kiemelt, nemzeti szereplők, vagyis bajnokok, akik a világpiacon is helytállnak majd – fejtette ki a miniszter.
A tárcavezető a programtól a hazai importfüggőség csökkentését és az exportképesség fokozását várja – olvasható a tárca közleményében.
Kapcsolódó cikkeink
AM: az élelmiszertermelést nem lehet elválasztani a termőföldtől
A műhús egy csinálmány, mi pedig ragaszkodunk ahhoz, hogy az…
Tovább olvasom >Nagy István: az elmúlt években tudatosan segítettük az állattartókat a járványok és állatbetegségek megelőzésében
A Magyarországon forgalomba kerülő állati eredetű élelmiszerek teljesen biztonságosak és…
Tovább olvasom >Nagy István: példaértékű fejlődés ment végbe a kertészeti ágazatban
Az a fejlődési folyamat, amely a kertészeti ágazatban végbement, példaértékű…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fókuszban a fenntartható élelmezési rendszerek támogatása: megjelent a Nestlé közös értékteremtési összefoglalója
A Nestlé elhivatottan dolgozik azon, hogy világszerte fenntartható, kiegyensúlyozott és…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság az uniós borágazat versenyképességének erősítésére tett javaslatot
Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol az európai borágazat versenyképességének, ellenálló…
Tovább olvasom >Jägermeister Orange: jéghideg újdonság a szicíliai narancs aromájával
1400 órányi szicíliai napfény, 56 gyógynövény és három narancs aromája…
Tovább olvasom >