Az élelmiszer, dohány és alkoholtermékek árának éves növekedési üteme 4 százalékra lassult februárban
Az elemzői várakozásoknál kevésbé lassult az euróövezeti éves infláció februárban az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken ismertetett előzetes adata szerint.
Februárban az éves infláció ugyanis 2,6 százalék volt a januári 2,8 százalék után, az elemzői várakozások átlagában viszont 2,5 százalék szerepelt. Egy éve februárban még 8,5 százalékot mértek.
Havi összevetésben 0,6 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, januárban 0,4 százalékos csökkenést mértek.
Az energiaárak februárban 3,7 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól a januári nagyobb, 6,1 százalékos csökkenés után.
Az élelmiszer, dohány és alkoholtermékek árának éves növekedési üteme 4 százalékra lassult februárban a januári 5,6 százalékról.
A szolgáltatások 3,9 százalékkal drágultak februárban a januári 4 százalékot követően.
Az energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció 3,1 százalékra lassult a januári 3,3 százalékról.
A februárra vonatkozó végleges adatokat március 18-án közli az Eurostat.
Kapcsolódó cikkeink
A gazdasági fellendülés ellenére nőtt a fizetésképtelenségek száma a közép-kelet-európai régióban
Ellentmondásos képet fest a Coface nemzetközi hitelbiztosító éves Közép- és…
Tovább olvasom >Fulfilment szolgáltatást vezet be Európában az AliExpress
Új logisztikai szolgáltatást indít Európában az AliExpress Local+ néven, amely…
Tovább olvasom >Brüsszel eljárást indított Magyarország ellen az árréskorlátozások miatt
Két kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az Európai Bizottság,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyári szünet: több százezer forintot költenek a magyar családok
A nyári szünet a kikapcsolódás mellett komoly logisztikai feladatokat és…
Tovább olvasom >Tojásválság küszöbén állunk?
Az amerikai és európai piacokon egyaránt áremelkedést tapasztalnak – a…
Tovább olvasom >Owen Wilson a Wolt nemzetközi kampányának új arca
Owen Wilsonnal indította első márkanagyköveti kampányát a Wolt. Az egyéves…
Tovább olvasom >