Az élelmiszer-ársokk miatt növekszik az infláció
Az élemiszerfrontot érő ársokk miatt az infláció a gazdaság minden területére átgyűrűzik, és egyhamar nem ér véget.

Magyarországon a legerősebb az élelmiszerdrágulás
„A feldolgozatlan élelmiszerek ársokkja a következő hónapokban átgyűrűznek, átcsorognak a feldolgozott élelmiszerárak áraiba”
– mondta Madár István, a Portfolio vezető makroelemzője a Portfolio.hu Checklist podcastjában, amiben az infláció problémáiról volt szó.
„Magyarországon lehet a legnagyobb probléma az inflációval az egész Európai Unióban, ugyanis sehol nem drágultak olyan tempóban a feldolgozatlan élelmiszerek egy év alatt, mint hazánkban: az áemelkedés mértéke 40,4% volt. Az uniós országok közül csak kettőben volt 30% fölött ez az adat, a többiben alatta volt, az uniós átlag pedig mindössze 16%. A következő hónapokban azonban látni fogunk a többi szektorban is egy drágulási kört még, ahogy az MNB is utalt rá.”
– fejtette ki a szakember.
Kapcsolódó cikkeink
GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >Gyorsuló infláció Magyarországon: brutális élelmiszerdrágulás és kérdéses hatékonyságú intézkedések
2025 februárjában ismét gyorsult az infláció Magyarországon: a fogyasztói árak…
Tovább olvasom >Elemző az M1-en: ez az árképzés pofátlan a multik részéről
Az élelmiszerkereskedő cégek számára hatalmas extraprofitot jelentő élelmiszer-árképzést ésszerű keretek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >Online is megugrott az élelmiszer-vásárlás karácsony előtt
A karácsonyi készülődés határozta meg a Kifli.hu online szupermarket forgalmát…
Tovább olvasom >