Az egészséges táplálkozás a felelős állattartásnál és növénytermesztésnél kezdődik
Az Auchan a felelős termelőkkel való kapcsolatra alapozva, hozta létre a Gazdától az asztalig programját. A programba bekerülő partnereknek egyszerre több kritériumnak kell megfelelniük, az állati takarmányozási módszerektől kezdve, a növényvédőszer és antibiotikum használaton keresztül a víz- és energiagazdálkodásig azért, hogy a fogyasztók asztalára felelős forrásból származó élelmiszerek kerülhessenek. Bizonyos termékfejlesztéseiknél a Kék Fehér Szív Egyesülettel is együttműködnek, ami garantálja a magas beltartalmi értékű és környezetkímélő termékek minőségét. Április végétől rendszeres kóstoltatások lesznek az Auchan áruházakban, ahol a finomságok mellé dietetikusi tanácsadást is kapnak a vásárlók.
A Kék Fehér Szív Egyesület óriási tudással rendelkezik az állati takarmányozás terén. Húsz éve dolgoznak együtt agrármérnökökkel, klinikai kutatólaboratóriumokkal, azért, hogy közreműködésükkel tudományos vizsgálatokat folytassanak különböző témákban. A nemzetközi kezdeményezés, több mint 20 országban van jelen a világon. Az ellátási lánc több szereplője is része a programnak: a gazdálkodóktól kezdve az állattenyésztőkön keresztül, takarmánygyártók, élelmiszergyártók, forgalmazók, kutatóorvosok, egészségügyi szakemberek, gasztronómiai szakemberek, szakácsok, táplálkozástudósok és fogyasztók, 8-10 ezer fővel.
A kezdeményezésük alapja az a megfigyelés, hogy a füvön legeltetett állatok sokkal jobb egészségi állapotban vannak, a tejükből készült termékek pedig előnyösebb tulajdonságokkal bírnak. Kutatóorvosi támogatottsággal elindultak azon az úton, hogy laboratóriumi körülmények között kimutassák, milyen hatással van az állatok egészségére, ha a legeltetett állatokéhoz hasonló módon állítják be az istállózó állattartásban nevelt állatok takarmányát.
Az Auchannal közös termékfejlesztéseik a tejtermékek és a pékáruk piacán lelhetők fel. A Gazdától az asztalig programban, Kék Fehér Szív logóval ellátott termékek között tejek, tejföl, kefir, vaj, túró, mascarpone, trappista, füstölt trappista, gomolya sajtok (natúr, magyaros, fokhagymás) és péksütemények találhatók, utóbbiak között van lenmagos császárzsemle és lenmagos vekni friss és fagyasztott formában is.
A program zászlóshajója a Martontej, aki elsőként vezette be Magyarországon a Kék Fehér Szív által javasolt takarmányozási módszereket. Az Auchan Kék Fehér Szív Egyesülettel és a Martontejjel létrejött, díjnyertes termékcsaládja, megkülönböztető erővel bír a piacon. A titok természetesen itt is az omega-3 és omega-6 zsírsavak arányában rejlik, amiről a dietetikusok is beszélnek majd az áruházi kóstoltatások alkalmával.
A Gazdától az asztalig programban jelenleg 130 termék szerepel, közülük mintegy 20 termék Kék Fehér Szív logóval rendelkezik.
„Igyekszünk lehetőséget biztosítani extra megjelenítésekre, mind az áruházban, mind az online felületünkön. Megkülönböztető címkékkel, matricákkal látjuk el ezeknek a termékeknek a környezetét. A jövőben pedig áruházi kóstoltatásokat is szeretnénk tartani, ahol a vásárlóknak arra is lehetőségük lesz, hogy közvetlenül az egyesület és a gazdaság képviselőitől kapjanak mélyebb ismereteket a termékek pozitív tulajdonságairól”
– mondta el Nagy Attila, az Auchan Magyarország értékesítési igazgatója.
Április 26-án kezdődnek a kóstoltatások az Auchan áruházakban dietetikusi tanácsadással egybekötve a Gazdától az asztalig szigetek mellett. A dietetikusok arról fognak beszélni, hogy miért fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, hogyan tudnak odafigyelni a fogyasztók arra, hogy magas tápértékű és minőségi élelmiszereket válasszanak. Ismertetik a hazai táplálkozási ajánlásnak, az OKOSTÁNYÉR®-nak megfelelő adagokat, és azt, hogy a Kék Fehér Szív logóval ellátott tejtermékek mely tulajdonságukkal szolgálják a kiegyensúlyozott táplálkozást. A tanácsadással egybekötött kóstoltatások időpontjairól az akciós újságokban, az Auchan online felületein és elektronikus levéléből lehet tájékozódni.
„Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy felhívjuk vásárlóink figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára. Ehhez olyan alternatív, minőségi élelmiszereket kínálunk nekik, amelyek segítségével kiegyensúlyozottabbá, változatosabbá, különféle tápanyagokban gazdagabbá tehetik táplálkozásukat”
– tette hozzá az Auchan értékesítési igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható fagylaltot dob piacra az Auchan Portugáliában
Az Auchan Portugália a helyi O Gelado márkával együttműködve az élelmiszer-pazarlásra megoldást…
Tovább olvasom >27%-os árcsökkenéssel ünnepli 27 éves születésnapját a magyar Auchan
Az Auchan Magyarország májusban ünnepli 27. évfordulóját. Ez alkalomból négy…
Tovább olvasom >Rekordméretű élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pénteken és szombaton
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett pénteki és szombati adománygyűjtésen…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visit Hungary: még jelentkezhetnek a települések az ország egyik legnépszerűbb környezetszépítő versenyére
Május 30-ig még nevezhetnek a települések Magyarország egyik legsikeresebb és…
Tovább olvasom >„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >Az új pápa megválasztása fellendítette Róma idegenforgalmát
XIV. Leó pápát ábrázoló ajándéktárgyak tömege lepte el a Vatikán…
Tovább olvasom >