Az egészséges öregedés titkát kutatja a Nestlé
Május 20-án nyílt meg a Nestlé első – Japánban található – kutatói egysége a Tokiói Egyetemen. Az együttműködés, mely része a Nestlé Science and Research hálózatának, különös hangsúlyt fektet az egészséges öregedés és táplálkozás kapcsolatára.
A tervek szerint a vállalat és az egyetem közösen fogja vizsgálni a táplálkozás és az egészség 21. századi viszonyát, valamint egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztését célozza meg. Kiemelt téma lesz az egészséges öregedés. A népesség öregedése nem csupán Japánt érinti, hanem világszintű probléma. A Nestlé – mely a világ legnagyobb magántulajdonú élelmiszerkutató központ-hálózatát működteti – a következő három évben 900 000 svájci frankot fektet a programba, többek között egy támogatott tanszék alapítására. A nemzetközi hálózat részeként a magyar Nestlé első kézből értesül a legfrissebb kutatási eredményekről, melyeket a szerencsi Érzékszervi Laborban és a budapesti Fejlesztő Konyhában folyamatosan alkalmaz – mondta Suhajda Krisztina, a Nestlé Hungária kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >