Az áruházakban nem, csak a vendéglőben találkozhatunk strucchússal
A gyenge hazai fogyasztás élénkítésére a vadmadár húsából készült ételek népszerűsítésébe kezdtek a hazai strucctartók.
Magyarországon mintegy 150 farmon évente kétezer struccot
nevelnek fel. Két, strucc vágására is alkalmas vágóhíd működik az országban,
Pélyiben és Hajdúnánáson. Mindkettő bérmunkában dolgozik, vagyis a hús
értékesítésének gondját nem vállalja magára. Jobban járnak azok, akik eljutnak
a horvátországi virjei vágóhídra, itt ugyanis – ha folyamatosan és elegendő
madarat tud szállítani a gazda -, akkor azonnali készpénzfizetéssel meg is
vásárolják a húst.
A hazai strucchúst főként exportra termelik, Nyugat-Európában
ugyanis van hagyománya e szárnyas fogyasztásának. Magyarországon viszont csak
néhány vendéglő étlapján látni struccételt, üzletekben egyáltalán nem kapható a
húsféle. Pedig a strucctartók néhány éve az egyik élelmiszerlánccal
próbálkoztak, de rosszul mérték fel a keresletet, és az árakat is.
Már keresik a strucchús helyét az üzletek fagyasztott
vadhúst tartalmazó hűtőiben is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >