Az áruházakban nem, csak a vendéglőben találkozhatunk strucchússal
A gyenge hazai fogyasztás élénkítésére a vadmadár húsából készült ételek népszerűsítésébe kezdtek a hazai strucctartók.
Magyarországon mintegy 150 farmon évente kétezer struccot
nevelnek fel. Két, strucc vágására is alkalmas vágóhíd működik az országban,
Pélyiben és Hajdúnánáson. Mindkettő bérmunkában dolgozik, vagyis a hús
értékesítésének gondját nem vállalja magára. Jobban járnak azok, akik eljutnak
a horvátországi virjei vágóhídra, itt ugyanis – ha folyamatosan és elegendő
madarat tud szállítani a gazda -, akkor azonnali készpénzfizetéssel meg is
vásárolják a húst.
A hazai strucchúst főként exportra termelik, Nyugat-Európában
ugyanis van hagyománya e szárnyas fogyasztásának. Magyarországon viszont csak
néhány vendéglő étlapján látni struccételt, üzletekben egyáltalán nem kapható a
húsféle. Pedig a strucctartók néhány éve az egyik élelmiszerlánccal
próbálkoztak, de rosszul mérték fel a keresletet, és az árakat is.
Már keresik a strucchús helyét az üzletek fagyasztott
vadhúst tartalmazó hűtőiben is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >