Az angolok szerint ehető a klónozott marha
Nem mutatkozott különbség a hagyományosan tenyésztett és a klónozott marha húsa és teje között, így valószínűtlen, hogy élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentene fogyasztásuk – közölte az új élelmiszereket és eljárásokat vizsgáló brit testület.
A The Advisory Committee on Novel Foods and Processes szerint a vásárlók továbbra is azt látnák szívesen, ha az élelmiszerek csomagolásán egyértelmű jelzés vonatkozna a hús vagy egyéb termékek származására – részben az állatok jóléte miatti aggodalmak miatt..
Nagy-Britanniában a nyáron keltett nagy felháborodást, hogy kiderült: klónozott marha leszármazottjainak húsa került a boltok polcaira, és el is fogyasztották. Az Európai Bizottság az állatok élelmiszer-termelési célú klónozásának átmeneti felfüggesztését javasolta októberben az Európai Unió területén. Az uniós végrehajtó testület szerint fel kell függeszteni a klónozott haszonállatok felhasználását, valamint a belőlük készült élelmiszerek forgalmazását is– írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Higiénia kompromisszumok nélkül
A női higiéniai termékek piacán egyre inkább előtérbe kerülnek a…
Tovább olvasom >A Paradicsom még odébb van
A hazai zöldségek-gyümölcsök választékának szélesítése az üzletekben a kormányzat, a…
Tovább olvasom >Fenntartható fagylaltot dob piacra az Auchan Portugáliában
Az Auchan Portugália a helyi O Gelado márkával együttműködve az élelmiszer-pazarlásra megoldást…
Tovább olvasom >