Az angolok szerint ehető a klónozott marha
Nem mutatkozott különbség a hagyományosan tenyésztett és a klónozott marha húsa és teje között, így valószínűtlen, hogy élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentene fogyasztásuk – közölte az új élelmiszereket és eljárásokat vizsgáló brit testület.
A The Advisory Committee on Novel Foods and Processes szerint a vásárlók továbbra is azt látnák szívesen, ha az élelmiszerek csomagolásán egyértelmű jelzés vonatkozna a hús vagy egyéb termékek származására – részben az állatok jóléte miatti aggodalmak miatt..
Nagy-Britanniában a nyáron keltett nagy felháborodást, hogy kiderült: klónozott marha leszármazottjainak húsa került a boltok polcaira, és el is fogyasztották. Az Európai Bizottság az állatok élelmiszer-termelési célú klónozásának átmeneti felfüggesztését javasolta októberben az Európai Unió területén. Az uniós végrehajtó testület szerint fel kell függeszteni a klónozott haszonállatok felhasználását, valamint a belőlük készült élelmiszerek forgalmazását is– írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >