Az aktív turizmust és a gasztronómiát népszerűsíti a Nyitott Balaton
Az idén elsősorban az aktív turizmusra és a gasztronómiára koncentrál a helyi vállalkozók által kilencedszer megrendezett tavaszi Nyitott Balaton programsorozat április 27. és május 27. között – mondta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke az MTI-nek.
Az akciót koordináló szövetség alelnöke közölte: az idén 137 szálláshely, 89 vendéglátóegység és 15 pincészet csatlakozott a programhoz, amely megmutatja, hogy nem csak nyáron érdemes utazni a Balatonra.
A programkínálat része lesz a többi között a balatongyöröki palacsintafesztivál, a sümegi majális tüzérségi vártámadással és lovagi tornával, Balatonalmádiban a régi villák nyomában elnevezésű ingyenes városi túra. Az északi parton Alsóörs, Felsőörs, Lovas, Csopak és Paloznak érintésével gyalogos túrákat szerveznek helyi egyesületek 12 különböző hosszúságú távon.
A Nyugat-Balatonon Hévíz virágkorát elevenítik fel az 1860-as évektől az 1930-as évekig. Balatonföldváron kettes-fogathajtó versennyel várják a vendégeket, Siófokon a Piknik a parton rendezvénysorozat részeként májusfa állítás, kézműves vásár is lesz.
Fekete Tamás elmondta, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. több hajójegy árából 15 százalék kedvezményt ad az online kupont letöltők és felmutatók számára, a Balaton Best kártya kiváltói pedig az északi parton, több buszjáratokon ingyen, vonatokon pedig fél áron utazhatnak.
Hoffmann Henrik, a BTSZ elnöke kifejtette, a szövetség úgy látja, minden szereplő hisz abban, hogy „négyévszakos turisztikai desztináció a Balaton”.
Az akcióról és programokról a www.nyitottbalaton.hu weboldalon lehet tájékozódni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A Balaton és a kékszőlő
„A fogyasztók manapság a nagyon magas minőségű, könnyedebb vörösborokat keresik,…
Tovább olvasom >Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >