Az agrártárca támogatásokkal segíti a magyar állattenyésztők versenyképességét
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásokkal is segíti a magyar állattenyésztőket, hogy az ágazat az erős nemzetközi versenyben helyt tudjon állni – közölte az AM pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért felelős államtitkára a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) megnyitóünnepségén elmondta: a Vidékfejlesztési programban az állattartó telepek korszerűsítésére és trágyatárolók létesítésére közel 1900 kérelmet támogattak, mintegy 121 milliárd forint értékben.
A termeléshez kötött támgatásokkal az állattenyésztők a 2018. évi kérelmeik után több mint 39 milliárd forinthoz jutottak, a szálas fehérjetakarmányok utáni támogatás pedig további 4,1 milliárd forint volt – tette hozzá.
Feldman Zsolt arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak a legtöbb állattenyésztési ágazatban a stabilitást és a fejlődés lehetőségét jelentette. Példaként említette, hogy biztonságos a tejpiac, a húsmarha és a juh piaca, a madárinfluenza-járvány lecsengése után erősödött a baromfi szektor is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Tavaly uniós összevetésben is dinamikusan bővült az állattenyésztés teljesítménye
A legfrissebb uniós adatok alapján az Európai Unió tagállamai közül…
Tovább olvasom >Idén is folytatódnak az élelmiszeripari beruházások
Stratégiai fontosságú ágazatként tekint a kormány az élelmiszeriparra, amelynek teljesítménye…
Tovább olvasom >AM: kulcsfontosságú az állatorvos-tudományi képzés
A jól képzett állatorvosoknak kulcsfontosságú szerepe van a járványmegelőzésben és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >