Az agrárkamara várja az uniós élelmiszerhigiéniai szabályozásokhoz tett javaslatokat
Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az élelmiszeripari cégek véleményét, javaslatait is várja ezzel kapcsolatban és összesítve eljuttatja azokat az uniós döntéshozóknak.
A módosítások az élelmiszerbiztonság erősítését, valamint az élelmiszerpazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák elleni küzdelem, az élelmiszer-ellátási lánc során a keresztszennyeződések kiküszöbölése – jelezte a NAK szerdai közleményében.
Az Európai Bizottság szerint indokolt a 16 éve született rendelet felülvizsgálata, hogy tovább javítsák az élelmiszerbiztonságot az EU-ban – tette hozzá a kamara.
A NAK kéri tagjait, hogy augusztus 3-ig küldjék el javaslataikat. A konzultáció részletei az Európai Bizottság weboldalán elérhetők, ezen keresztül augusztus 6-ig közvetlenül is elküldhetők a vélemények. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
MÁK: hamarosan megkapják a gazdálkodók az egységes kérelemhez kapcsolódó egyeztető leveleket
Hamarosan megkapják a gazdálkodók az egységes kérelemhez kapcsolódó egyeztető leveleket,…
Tovább olvasom >Ismét meghirdeti a nagyvállalati-startup programját a NAK
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hetedik alkalommal hirdeti meg a…
Tovább olvasom >Debrecenben indította el lokális beszállítói programját az Auchan
Debreceni áruházában indította el lokális beszállítói programját az Auchan Magyarország…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >Nem a piac vezérli elsősorban a zöld vállalati döntéseket itthon
A hazai vállalatok fenntarthatósági stratégiáit és beruházásait legerősebben nem piaci…
Tovább olvasom >A dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökken
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami…
Tovább olvasom >