Az Agárdi Pálinkafőzde 19 érmet nyert a gyulai Világ Kupán
Az idén megrendezett I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre rekordszámú nevezés érkezett, összesen 1 120 minta. Az idei verseny eredményhirdetésére Gyulán, április 21-én, szombaton került sor, amelyen az Agárdi Pálinkafőzde összes nevezett terméke díjat kapott, azaz 19 minta: 7 arany, 6 ezüst és 6 bronz érmet, Champion („nagyarany”) díjat pedig két kategóriában is kiérdemelt az Őszibarack Pálinkával és a Tokaji Sárgamuskotály Törkölypálinkával. Az idén 10 éves Agárdi Pálinkafőzde ezekkel a díjakkal együtt immár 259 díj büszke tulajdonosa.
Az idei I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Verseny eredményét Gyulán, április 21-én, a XIII. Gyulai Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár keretén belül hirdették ki. A tavalyi 794 pályázott mintához viszonyítva az idei 1 120 minta rekordnak számít. A nevezési szám vélhetően azért is nőtt meg, mert ebben az évben – a versenyszabályzat szerint – már nem csak kereskedelmi főzde nyerhette el a fődíjat, amely ez évtől a Világ Kupa legjobb párlata, hanem akár magánfőzőnek vagy bérfőzetőnek is odaítélhették. A magyar, osztrák, szlovák, román és szerb szakemberekből álló, 24 tagú zsűri három nap alatt minősítette a párlatokat. A szakmai kóstolás során analitikai és érzékszervi vizsgálatokat végeztek, a verseny kiírásának megfelelően a különböző (bér-, magán- és kereskedelmi) főzdék tételeit együtt bírálták a külföldi gyümölcspárlatokkal.
A kereskedelmi kategóriában induló aranyérmes tételek csak akkor kaphatnak Champion címet, ha belőlük minimálisan 50 hektoliterfok termék készült. A kereskedelmi főzdék közül az Agárdi Pálinkafőzde minden nevezett termékével érmet nyert. 19 mintából 7 arany, 6 ezüst és 6 bronz érmet, illetve az aranyak közül kettő Champion díjat is kapott: az Őszibarack kategóriában az Őszibarack Pálinkája, a Fehérszőlő törkölypálinka kategóriában pedig a Tokaji Sárgamuskotály Törkölypálinkája nyert.
„Az idén is jól vizsgáztunk a nemzetközi párlatversenyeken, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elnyert díjaink. Az évről évre bővülő és fejlődő konkurencia és az egyre szigorúbb előírások ellenére termékeink továbbra is az egyik legjobb minőséget képviselik.”- mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonos-főzőmestere. Az agárdi főzde 10 éves fennállása során immár 167 hazai és 92 nemzetközi díjat nyert el, így összesen 259 díjjal büszkélkedhet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >