Augusztusig négy pénteken várják gasztronómiai és kulturális programokkal a Villányba látogatókat
Nyár végéig négy pénteki napon várják gasztronómiai és kulturális programokkal a Villányba látogatókat: a borvidéki fesztiválszezon a Bagossy Brothers Company koncertjével és hagyományos horvát-magyar ételkülönlegességek kóstolójával kezdődik május 18-án – közölték a szervezők az MTI-vel.
A közlemény felidézte, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő borfesztiválok mellett egyre népszerűbb a Ha péntek, akkor Villány elnevezésű programsorozat.
Az esemény az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásával valósul meg, amelynek köszönhetően idén a helyszínek és programok száma is emelkedik – hangsúlyozták.
Az összegzés szerint az alkalmakon horvát-magyar gasztroudvarral, családi programokkal és a horvátországi Orahovica település kulturális produkcióival is várják a látogatókat. A neves villányi borászatok, a régió őstermelői és kézművesei mellett az Oportó étteremnél ételkóstolók, valamint horvát és magyar séfek látványkonyhája kap helyet. Késő estig lesz kóstolható a többi között a horvát csobánác, halászlé és a csevap, hogy versenyre keljen a magyar marhapörkölttel, a babgulyással, illetve a dunai halászlével.
A villányi Diófás tér családi és hagyományőrző programok helyszíne lesz: gyerekkoncertek, bábszínházak, a Villányi Kadarka Néptáncegyesület táncosai, a Kud Orahovica Tamburazenekar és a Kud Crkvari horvát nemzetiségi táncház tagjai gondoskodnak majd a közönség szórakoztatásáról.
A Rendezvénytér könnyűzenei koncerteknek és éjszakai utcabáloknak ad otthont. Májusban 18-án fellép a Kubalibre, majd az elmúlt évek egyik nagy felfedezettje, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company ad koncertet. Június 15-én a PASO, augusztus 3-án a Road zenekar, augusztus 17-én pedig az Intim Torna Illegál érkezik Villányba – írták a szervezők.
A további részletekről a facebook.com/villanyirendezvenyter oldalon lehet tájékozódni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Rekordnyarat vár Horvátország
Soha nem látott légi forgalmat ígér a 2025-ös nyári szezon…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >