Augusztusig négy pénteken várják gasztronómiai és kulturális programokkal a Villányba látogatókat
Nyár végéig négy pénteki napon várják gasztronómiai és kulturális programokkal a Villányba látogatókat: a borvidéki fesztiválszezon a Bagossy Brothers Company koncertjével és hagyományos horvát-magyar ételkülönlegességek kóstolójával kezdődik május 18-án – közölték a szervezők az MTI-vel.
A közlemény felidézte, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő borfesztiválok mellett egyre népszerűbb a Ha péntek, akkor Villány elnevezésű programsorozat.
Az esemény az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásával valósul meg, amelynek köszönhetően idén a helyszínek és programok száma is emelkedik – hangsúlyozták.
Az összegzés szerint az alkalmakon horvát-magyar gasztroudvarral, családi programokkal és a horvátországi Orahovica település kulturális produkcióival is várják a látogatókat. A neves villányi borászatok, a régió őstermelői és kézművesei mellett az Oportó étteremnél ételkóstolók, valamint horvát és magyar séfek látványkonyhája kap helyet. Késő estig lesz kóstolható a többi között a horvát csobánác, halászlé és a csevap, hogy versenyre keljen a magyar marhapörkölttel, a babgulyással, illetve a dunai halászlével.
A villányi Diófás tér családi és hagyományőrző programok helyszíne lesz: gyerekkoncertek, bábszínházak, a Villányi Kadarka Néptáncegyesület táncosai, a Kud Orahovica Tamburazenekar és a Kud Crkvari horvát nemzetiségi táncház tagjai gondoskodnak majd a közönség szórakoztatásáról.
A Rendezvénytér könnyűzenei koncerteknek és éjszakai utcabáloknak ad otthont. Májusban 18-án fellép a Kubalibre, majd az elmúlt évek egyik nagy felfedezettje, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company ad koncertet. Június 15-én a PASO, augusztus 3-án a Road zenekar, augusztus 17-én pedig az Intim Torna Illegál érkezik Villányba – írták a szervezők.
A további részletekről a facebook.com/villanyirendezvenyter oldalon lehet tájékozódni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >