Augusztusig négy pénteken várják gasztronómiai és kulturális programokkal a Villányba látogatókat
Nyár végéig négy pénteki napon várják gasztronómiai és kulturális programokkal a Villányba látogatókat: a borvidéki fesztiválszezon a Bagossy Brothers Company koncertjével és hagyományos horvát-magyar ételkülönlegességek kóstolójával kezdődik május 18-án – közölték a szervezők az MTI-vel.
A közlemény felidézte, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő borfesztiválok mellett egyre népszerűbb a Ha péntek, akkor Villány elnevezésű programsorozat.
Az esemény az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásával valósul meg, amelynek köszönhetően idén a helyszínek és programok száma is emelkedik – hangsúlyozták.
Az összegzés szerint az alkalmakon horvát-magyar gasztroudvarral, családi programokkal és a horvátországi Orahovica település kulturális produkcióival is várják a látogatókat. A neves villányi borászatok, a régió őstermelői és kézművesei mellett az Oportó étteremnél ételkóstolók, valamint horvát és magyar séfek látványkonyhája kap helyet. Késő estig lesz kóstolható a többi között a horvát csobánác, halászlé és a csevap, hogy versenyre keljen a magyar marhapörkölttel, a babgulyással, illetve a dunai halászlével.
A villányi Diófás tér családi és hagyományőrző programok helyszíne lesz: gyerekkoncertek, bábszínházak, a Villányi Kadarka Néptáncegyesület táncosai, a Kud Orahovica Tamburazenekar és a Kud Crkvari horvát nemzetiségi táncház tagjai gondoskodnak majd a közönség szórakoztatásáról.
A Rendezvénytér könnyűzenei koncerteknek és éjszakai utcabáloknak ad otthont. Májusban 18-án fellép a Kubalibre, majd az elmúlt évek egyik nagy felfedezettje, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company ad koncertet. Június 15-én a PASO, augusztus 3-án a Road zenekar, augusztus 17-én pedig az Intim Torna Illegál érkezik Villányba – írták a szervezők.
A további részletekről a facebook.com/villanyirendezvenyter oldalon lehet tájékozódni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >