Augusztusban Budapest lesz az élelmiszeripar fővárosa
Európa idei legnagyobb élelmiszeripari esemény-sorozatát rendezik meg augusztus második felében Budapesten; az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó kezdeményezés Magyarországról, a Foodlawment Egyesülettől származik.
Az augusztus 17-től 22-ig tartó eseménysorozat központja a Budai Várban lesz. Itt rendezik meg a X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszust, amely a döntéshozók, az illetékes hatóságok, az oktatás, a tudomány, az élelmiszeripar vállalkozóinak és a fogyasztók közös fóruma lesz. Emellett több vidéki városban helyi élelmiszerbemutatók gazdagítják a programot: 12 helyszínen versenyeznek majd egymással a specialitások, azaz a húsok és húskészítmények. Például: Békéscsabán kolbász és szalámi világbajnokság várja az érdeklődőket, Ajak a sertéshúsok világversenyének ad otthont, míg Ónodon böllér-világbajnokság lesz.
A fenntartható élelmiszerlánc alapgondolata, hogy a talajművelés, a növénytermesztés, az állattenyésztés, a húsfeldolgozás, az ételkészítés és a hulladékkezelési lánc akkor biztonságos, ha minden elemét környezettudatosan, a többi elemmel összehangolva működtetik. Ennek elvnek az érvényesülése jegyében indította el a világtalálkozó-sorozatot a Foodlawment Egyesület Magyarországon. Az egyesület célja, hogy segítse és támogassa az élelmiszerlánc minden szereplőjének tevékenységét – közli a szabadfold.hu.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >