Augusztusban Budapest lesz az élelmiszeripar fővárosa
Európa idei legnagyobb élelmiszeripari esemény-sorozatát rendezik meg augusztus második felében Budapesten; az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó kezdeményezés Magyarországról, a Foodlawment Egyesülettől származik.
Az augusztus 17-től 22-ig tartó eseménysorozat központja a Budai Várban lesz. Itt rendezik meg a X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszust, amely a döntéshozók, az illetékes hatóságok, az oktatás, a tudomány, az élelmiszeripar vállalkozóinak és a fogyasztók közös fóruma lesz. Emellett több vidéki városban helyi élelmiszerbemutatók gazdagítják a programot: 12 helyszínen versenyeznek majd egymással a specialitások, azaz a húsok és húskészítmények. Például: Békéscsabán kolbász és szalámi világbajnokság várja az érdeklődőket, Ajak a sertéshúsok világversenyének ad otthont, míg Ónodon böllér-világbajnokság lesz.
A fenntartható élelmiszerlánc alapgondolata, hogy a talajművelés, a növénytermesztés, az állattenyésztés, a húsfeldolgozás, az ételkészítés és a hulladékkezelési lánc akkor biztonságos, ha minden elemét környezettudatosan, a többi elemmel összehangolva működtetik. Ennek elvnek az érvényesülése jegyében indította el a világtalálkozó-sorozatot a Foodlawment Egyesület Magyarországon. Az egyesület célja, hogy segítse és támogassa az élelmiszerlánc minden szereplőjének tevékenységét – közli a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >