Augusztusban Budapest lesz az élelmiszeripar fővárosa
Európa idei legnagyobb élelmiszeripari esemény-sorozatát rendezik meg augusztus második felében Budapesten; az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó kezdeményezés Magyarországról, a Foodlawment Egyesülettől származik.
Az augusztus 17-től 22-ig tartó eseménysorozat központja a Budai Várban lesz. Itt rendezik meg a X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszust, amely a döntéshozók, az illetékes hatóságok, az oktatás, a tudomány, az élelmiszeripar vállalkozóinak és a fogyasztók közös fóruma lesz. Emellett több vidéki városban helyi élelmiszerbemutatók gazdagítják a programot: 12 helyszínen versenyeznek majd egymással a specialitások, azaz a húsok és húskészítmények. Például: Békéscsabán kolbász és szalámi világbajnokság várja az érdeklődőket, Ajak a sertéshúsok világversenyének ad otthont, míg Ónodon böllér-világbajnokság lesz.
A fenntartható élelmiszerlánc alapgondolata, hogy a talajművelés, a növénytermesztés, az állattenyésztés, a húsfeldolgozás, az ételkészítés és a hulladékkezelési lánc akkor biztonságos, ha minden elemét környezettudatosan, a többi elemmel összehangolva működtetik. Ennek elvnek az érvényesülése jegyében indította el a világtalálkozó-sorozatot a Foodlawment Egyesület Magyarországon. Az egyesület célja, hogy segítse és támogassa az élelmiszerlánc minden szereplőjének tevékenységét – közli a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Employer branding az AI és a GenZ-k korában – A folytatás
November 27-én kerül megrendezésre a II. Marketing Art Employer Branding…
Tovább olvasom >Megvannak az Employer Branding Award nyertesei
A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) immár hetedik alkalommal hirdette…
Tovább olvasom >AI Night: Egy új korszak – Hogyan formálja át az AI az életünket, a munkánkat és a globális társadalmunkat?
Az AI fejlődése nemcsak technológiai szempontból hoz forradalmi változásokat, hanem…
Tovább olvasom >