Augusztus 1-jétől ellenőrzik az új vendéglátóipari szabályok betartását
Az egyhónapos átmeneti időszak után, augusztus elsejétől ellenőrizheti a hatóság, hogy az élelmiszerbiztonság érdekében a vendéglátósok betartják-e a könnyített, új szabályozás előírásait.
Az egy hónapja életbe lépett új vendéglátóipari rendelettel rugalmasabbá váltak a vendéglátóhelyekre vonatkozó előírások, illetve a különböző élelmiszertípusok szakosított tárolásának követelménye is átláthatóbb és egyszerűbb lett – közölte honlapján a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Megszűnt például a fagylaltkönyv, könnyebbséget jelent, hogy elegendő a kétfázisú mosogatás, valamint elég csak a hűtőszekrényen belül elkülöníteni az árukat. Lehetőség nyílik a kistermelői nyers tej átvételére, valamint korszerűbbé vált az ételminta tárolására vonatkozó szabályozás is. Az új rendeletben meghatározták a vadászati termékek vendéglátó-ipari felhasználásra vonatkozó szabályokat is. Újítás még, hogy a vendéglátó-ipari egységek negyven kilométeres körzetben továbbértékesíthetik a termékeiket.
Az új szabályozás az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók egészsége szempontjából is jelentős előrelépés. A rendelet alkotóinak az volt a célja, hogy ne terheljék indokolatlan kötelezettségekkel a vendéglátással foglalkozó vállalkozókat, ugyanakkor garantálják a fogyasztók egészségét és biztonságos élelmiszerhez való jogát – írja a vallalkozoinegyed.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >