Átfogó élelmiszermentési program a Lidlnél
A Lidl Magyarország aktívan részt vesz az élelmiszer-pazarlás elleni globális küzdelemben átfogó élelmiszermentési programjával. A partnerszervezetek segítségével ezúttal közel 1000 rászorulót segítettek.
A Lidl elkötelezetten küzd az élelmiszer-veszteség csökkentéséért az ellátási lánc minden szintjén. Az optimális rendelési mennyiségek meghatározása, a fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idők nyomon követése, valamint az árcsökkentett termékek értékesítése is része ennek az erőfeszítésnek. Az országos „Mentsük meg!” akció keretében a külsőleg sérült, de fogyasztható gyümölcsöket, zöldségeket és előző napi pékárukat kedvezményes áron kínálják a vásárlóknak.
Az élelmiszermentés jogszabályi előírásain túl a vállalat partnerszervezeteken keresztül is segíti a rászorulókat. A 2024-es Balaton-átúszás során megmaradt pékárut a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatta el több település lakóinak. A Campus és SZIN fesztiválokon a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve támogatták a Debrecen és Szeged környékén élőket.
A Lidl számára az élelmiszermentés nemcsak társadalmi felelősségvállalás, hanem fontos edukációs lehetőség is, amely a pazarlásmentes jövőt célozza meg. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Aranyérmes borok a Lidl kínálatában
A Lidl Magyarország tíz évvel ezelőtt kötelezte el magát a…
Tovább olvasom >Az ökológiai gazdálkodás az agrár-fenntarthatóság kulcsa és vezető modellje
Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >