Átadták az Év Pincészete-díjat a Koch Borászatnak
„Az Év Pincészete-díjjal az egész Hajós-Bajai Borvidéket ismerték el‟ – mondta Koch Csaba, a rangos hazai elismeréssel idén kitüntetett borász 2014. szeptember 4-én Borotán, az Év Pincészete-díj ünnepélyes átadóján. A szőlőművelési innovációjáról is ismert, több nemzetközi nagy arannyal díjazott hajós-bajai borászt Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, Dr. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke és Dr. Kiss István, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetségének elnöke is méltatta. Koch Csaba a hajós-bajai terroir, a talaj és a klíma előnyeinek kiemelése mellett felvázolta a hazai borágazat további fejlődésének lehetséges útjait is. A lehetőségekről emlékezett meg a szakma mintegy 300 képviselője előtt Dr. Trócsányi László igazságügy-miniszter és Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára is, utóbbi köszöntésében kiemelte, hogy Koch Csaba nem megváltoztatni, kihasználni akarja a természetet, hanem ápolni és együtt élni vele. A bor és gasztronómia fejlődésének további lehetőségeiről már nem csak beszélgettek: a Koch Borászat impozáns borsorához Kovács Lázár mesterszakács komponált illő ételeket, de a sorból természetesen nem maradhatott ki a bajai halászlé és sváb ételkülönlegességek sem. A szakmai sajtó és a borágazat képviselői közül többen végigkóstolták a Koch Borászat díjnyertes borait, és örömmel nyugtázták: nem véletlenül részesült díjesőben az elmúlt években a borotai pincészet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >