Átadták az egymilliomodik SZÉP-kártyát
Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten átadta az egymilliomodik SZÉP-kártyát András Klára, az Egis Gyógyszergyár osztályvezetőjének.
Ma már minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával, a költés 80 százaléka vidéken történik, ahol hozzájárul a munkahelyteremtéshez – tette hozzá az államtitkár.
A kormány a kártyával irányított fogyasztást támogat, azzal a céllal, hogy a munkavállalók jövedelmének egy része az itthoni nyaralásra, pihenésre fordítódjon. A kormány célja az, hogy megőrizze a SZÉP-kártya előnyeit és növelje a felhasználók számát – fejezte be az átadás előtti beszédét Glattfelder Béla.
Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára arról szólt, hogy az első félévben 51 milliárd forintot költöttek a munkavállalók SZÉP-kártyával és ez 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Ezt követően azokat az őszi kulturális és gasztronómiai eseményekre hívta fel a figyelmet, amelyek meglátogatásakor felhasználhatók a SZÉP-kártyák.
Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese azokra a kényelmi szolgáltatásokra hívta fel a figyelmet, amelyeket a bank a SZÉP-kártyákhoz kapcsolt. Például az okostelefonnal nem csak az egyenleg kérdezhető le, hanem megjelenik azon a legközelebbi elfogadóhely is. Az OTP honlapján pedig szálláshely foglalható kártyával, kedvezménnyel.
Lehoczky László, az MKB Bank ügyvezetője a kártya egyszerű kezelését és olcsó használatát emelte ki.
Németh László, a K&H Bank főosztályvezetője pedig a digitálisan keletkező adatok fontosságát hangsúlyozta. Például tudható az, hogy az ország melyik területén mekkora volt a költés, és hol szükséges beavatkozni ahhoz, hogy többen keressék fel az adott települést vagy tájegységet.
Végül Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója arról szólt, hogy a hazai turizmus bevételének egynegyede a SZÉP-kártyákkal keletkezik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >