Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit
Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit szerdán Budapesten, 24 díjat osztottak ki a Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége és a Pont Itt utazás/szállodák/gasztronómia szaklap közösen meghirdetett versenyén.

Megvannak a győztesek
„A Klasszis TopDesign 2022 Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye, amely azokat a tervezőket és a szállás- valamint gasztrohelyek tulajdonosait, működtetőit szólította meg, akik helyt álltak a járvány miatt embert próbáló időkben, és arra fordították a bezártság és korlátozások idejét, hogy felújítsák, szépítsék és átalakítsák szálláshelyeiket, vendéglátóhelyeiket”
– tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Idén főleg azon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezését díjazták, ahol a fenntarthatóság előtérbe kerül, vagy fenntarthatóan működnek. Figyelnek az alapanyag beszerzésre, például, hogy ökomódon termesztett zöldségek, gyümölcsök kerüljenek a vendégek elé, a környékről, fenntartható gazdaságból származó élelmiszer-termékeket szereznek be.
A versenyre tradicionális és modern stílusú, kisebb-nagyobb magyarországi éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák, kocsmák, hajók, cukrászdák, street food helyek, szállodák vendéglátóegységei, pincészetek, borászatok, irodai vendéglátóegységek, valamint magyarországi szálláshelyek nevezhettek. A versenyre 77 pályázat érkezett.
A gasztro terület kiemelt kategóriája idén az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható étterme 2022 volt, az elismerést a zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem kapta.
A Hotel & Spa & Wellness területen a kiemelt kategória 2022-ben Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható szálláshelye volt, az elismerést a kétútközi Hotel Graefl Major nyerte el.
A két fő területen több díjat is kiosztottak, és közönségdíjakat is hirdettek. A nyertesek teljes listája a turizmusonline.hu oldalon olvasható.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Visit Hungary: átlépte az ötmilliós vendégszámot, és továbbra is dübörög a magyar turizmus
Idén még a tavalyi turisztikai rekordévhez képest is tizenegy nappal…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >