Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit
Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit szerdán Budapesten, 24 díjat osztottak ki a Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége és a Pont Itt utazás/szállodák/gasztronómia szaklap közösen meghirdetett versenyén.
„A Klasszis TopDesign 2022 Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye, amely azokat a tervezőket és a szállás- valamint gasztrohelyek tulajdonosait, működtetőit szólította meg, akik helyt álltak a járvány miatt embert próbáló időkben, és arra fordították a bezártság és korlátozások idejét, hogy felújítsák, szépítsék és átalakítsák szálláshelyeiket, vendéglátóhelyeiket”
– tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Idén főleg azon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezését díjazták, ahol a fenntarthatóság előtérbe kerül, vagy fenntarthatóan működnek. Figyelnek az alapanyag beszerzésre, például, hogy ökomódon termesztett zöldségek, gyümölcsök kerüljenek a vendégek elé, a környékről, fenntartható gazdaságból származó élelmiszer-termékeket szereznek be.
A versenyre tradicionális és modern stílusú, kisebb-nagyobb magyarországi éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák, kocsmák, hajók, cukrászdák, street food helyek, szállodák vendéglátóegységei, pincészetek, borászatok, irodai vendéglátóegységek, valamint magyarországi szálláshelyek nevezhettek. A versenyre 77 pályázat érkezett.
A gasztro terület kiemelt kategóriája idén az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható étterme 2022 volt, az elismerést a zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem kapta.
A Hotel & Spa & Wellness területen a kiemelt kategória 2022-ben Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható szálláshelye volt, az elismerést a kétútközi Hotel Graefl Major nyerte el.
A két fő területen több díjat is kiosztottak, és közönségdíjakat is hirdettek. A nyertesek teljes listája a turizmusonline.hu oldalon olvasható.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >