Évet értékelt a Magyar Vendéglátók Ipartestületének közgyűlése
Sikeres, programokban gazdag évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.
A napirendek között szerepelt a 2016. év eseményeinek összefoglalása, kiértékelése, amely programokban, tárgyalásokban, támogatásokban igencsak bővelkedett, s eredményesnek volt mondható. A közgyűlés egyhangúan elfogadta a 2016. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a Felügyelő Bizottság 3 tagja is jóváhagyott. Ismertetésre és elfogadásra került a 2017-es év költségvetési és cselekvési terve is.
Az MVI az alábbi aktuális tennivalókra helyezi továbbra is a hangsúlyt: az ÁFA csökkentés kérdésköre – együttműködve a különböző kormányzati és szakmai szervezetekkel – a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus Tarifa Munkacsoportban folyamatos aktív részvétel, valamit a fiatalok részére szervezett különböző szakmai versenyek támogatása (Worldskills, Gundel Nemzetközi Verseny).
Az MVI fontosnak tartja, hogy egy tanulmányt készítsen a vendéglátás jelenlegi helyzetéről, problémáiról, hogy feltérképezze a legsürgetőbb feladatokat, a vendéglátósokat nyomasztó legsúlyosabb gondokat, s megoldási javaslatokat készítsen a hatóságokkal együttműködve. Emiatt előkészületben van egy kérdőív, melyet hamarosan közzé fognak tenni, s igyekeznek majd minél több étterem tulajdonost, üzletvezetőt elérni, véleményüket megtudni, s majd a felmérés eredményét publikálni fogják.
A közgyűlésre meghívást kapott dr. Minya Mihály, a NAV Pest megyei Adó- és Vámigazgatóságának Igazgatója, aki készségesen válaszolt a résztvevő tagság kérdéseire mind az ÁFA törvény, mind a jövedéki törvény, mind a hatósági ellenőrzések témaköréből. Felajánlotta, hogy egy előre megszervezett és leegyeztetett nyílt nap keretében a NAV Dózsa György úti Igazgatóságán szívesen válaszolnak az illetékes munkatársak a vendéglátós szakemberek kérdéseire is, ennek a megszervezését az MVI vállalta.
Az év további legfontosabb eseményei a következők lesznek: Vendéglátás Akadémián szakmai partnerként való együttműködés 4 különböző időpontban és helyszínen, hagyományos őszi gasztrotúra szervezése a Coninvest céggel együttműködve, a IV. Gundel Károly-díjátadó gálaebéd (november 19.), valamint a nagy sikerrel zajló éttermi gasztrotúra folyamatos szervezése budapesti, illetve vidéki helyszínekkel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >