Igazán erős kezdés egy frissen induló spanyol étterem számára, ha a megnyitó alkalmával az andalúz szakács, Kisko Garcia tart mesterkurzust az érdeklődőknek, majd vesz részt a kétnapos andalúz ínyencvacsora menüjének összeállításában és elkészítésében. Ahogy a cordobai El Choco főszakácsa a hagyományos konyha kreatív megújítójaként ismert, úgy az Artesano sem az ortodox spanyol ízek, hanem a XXI. századi hispán gasztronómia bemutatását tűzte ki célul. Az elképzelések szerint negyedévente egy-egy tájegység konyhaművészete kerül feldolgozásra, így az andalúz után sorra kerülnek majd a baszk, katalán és kasztíliai konyha ízei is. Az étlapján a jövőben a fúziós konyha remekeit is megjelentető Artesano fine-dining jellege nem az árakban tükröződik majd – ígérik a működtetők. A spanyol jelleg egyébként az étterem enteriőrjében is jelen van: a minimáldizájnos belsőépítészeti és berendezési elemek egy ott élő magyar tervező munkáját dicsérik.
Konyhafőnök: Vlad Riskov
Budapest VI., Ó u. 24–26.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Idén kevesebb pénzt szánnak utazásra a magyarok
A Pénzcentrum idén is elvégezte az éves Nagy Utazáskutatását, amelyre…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >