Az olasz aperitivo szó összetett fogalmat takar, a szombathelyi kis kávézó-bár tulajdonosa olyan alkalmat ért alatta, amikor kollégák, barátok, ismerősök összejönnek munka után némi kora esti koccintásra-nassolásra. Persze az Aperitivo nemcsak ekkor tart nyitva: hétfőtől szombatig fél 9-től – elvben – este 10-ig, de ember itt olyat még nem hallott, hogy valakit a záróra miatt valaha elküldtek volna. A választék is olasz beütésű: a sonkák és kolbászok pármaiak és milánóiak, a sajtok részben olaszok, és Itáliához kötődik a sütemény és habzóborválaszték is. A jó alapanyagokból készülő szendvicsek ára 590–850 forint között mozog, de kérhetők „válogatások” és saláták is.
A belvárosban vagyunk; a helyi elit jár ide, ehhez képest Budapesten átlagosnak mondanák az ételek és a hihetetlen italkínálat árát. A tulajdonos-üzletvezető profi mixer: sok a koktél, de nagy a kávék és kávékülönlegességek, sőt, a koncepcióhoz képest a sörök és a folyóborok választéka is. Az enteriőrtől az étlapig mindent egy személyben tervező hősünk gasztronómiai és marketingszempontból is követi a divatot, és igyekszik semmit sem a véletlenre bízni: most például, télen, az üzlet előtt felállított régi vaskályha mellől árult forralt bort – az állandó minőség biztosítására törekedve – a közeli osztrák határon túlról hozza. n
Szombathely, Fő tér 24.; Tervező: Horváth Attila
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >