Aperitif francia módra
Minden év júniusának első csütörtöke a francia étkezési kultúra ünnepe. Ezen a napon a világ 24 országában Apéritif à la française néven gasztronómiai programokat szerveznek, ahol Franciaország termékei találkoznak a világ ínyenceivel.Idén június 7-én a „Francia gazdasági év Magyarországon” rendezvénysorozat keretében az Apéritif à la française 34 városban mutatta be a francia élelmiszeripar ezernyi arcát. Borok, párlatok, alkoholmentes italok, húsok, sajtok, kenyérfélék, gyümölcsök, zöldségek és csokoládék mutatkoznak be a megrendezett ünnep során.
Az Apéritif à la française egy kellemes, „jóízű” esemény, amely alkalmas arra is, hogy a francia étkezési kultúráról kialakult tévhiteket eloszlassa, miszerint a francia gasztronómia túlságosan az eliteknek szól, mesterkélt, és csak kevesek kiváltsága lehet.
Az Apéritif à la française a francia földművelésügyi és halászati minisztérium támogatásával, harmadik alkalommal mutatkozott be a magyar közönségnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >