Aperitif francia módra
Minden év júniusának első csütörtöke a francia étkezési kultúra ünnepe. Ezen a napon a világ 24 országában Apéritif à la française néven gasztronómiai programokat szerveznek, ahol Franciaország termékei találkoznak a világ ínyenceivel.Idén június 7-én a „Francia gazdasági év Magyarországon” rendezvénysorozat keretében az Apéritif à la française 34 városban mutatta be a francia élelmiszeripar ezernyi arcát. Borok, párlatok, alkoholmentes italok, húsok, sajtok, kenyérfélék, gyümölcsök, zöldségek és csokoládék mutatkoznak be a megrendezett ünnep során.
Az Apéritif à la française egy kellemes, „jóízű” esemény, amely alkalmas arra is, hogy a francia étkezési kultúráról kialakult tévhiteket eloszlassa, miszerint a francia gasztronómia túlságosan az eliteknek szól, mesterkélt, és csak kevesek kiváltsága lehet.
Az Apéritif à la française a francia földművelésügyi és halászati minisztérium támogatásával, harmadik alkalommal mutatkozott be a magyar közönségnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >