Annyira laktunk jól, amennyire hisszük
Hiába kerül ugyanannyi a tányérunkra, mint másoknak, ha azt hisszük, kevesebbet ettünk, hamarabb leszünk éhesek – állítja a British Psychological Society konferenciáján ismertetett kutatás, melyet a mipszi.hu idézett.
A szakemberek a vizsgálati személyek közül egyeseknek azt mondták, két tojásból készült omlettet ettek, míg a többiek négy tojásosat – noha a valóságban mindkét omlett három tojásból készült. Akiknek azt mondták, hogy két tojást ettek, két órával később sokkal éhesebbek voltak, mint azok, akik (állítólag) négy tojást fogyasztottak. Nemcsak éhesebbnek vallották magukat, de egyúttal a következő étkezésnél többet is ettek a tésztából, mint azok, akik azt hitték, négytojásos omlettet reggeliztek. „Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy jóllakottságunk mértéke nagyban függ attól, hogy milyen képünk van az általunk fogyasztott étel mennyIségéről, kalória- és energiatartalmáról” – fogalmazza meg a lényeget a kutatást vezető Steve Brown, a brit Sheffield Hallam University munkatársa.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >