Az Anna-bál vendége Abbázia
Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere.
A báli belépők ára nem változott, a legolcsóbb 40 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba kerül. A szokásokhoz híven idén is meghívtak valamennyi 18 éves balatonfüredi lányt, közülük tizenhárman fogadták el a meghívást; ők ingyen jöhetnek be.
Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek, amelyeket kissé modernné tettek új magyar gasztronómiai irányvonalakkal; szeretnének „nem maradandót” alkotni – mondta Tóth Ferenc, a bálnak otthont adó Anna Grand Hotel séfje. A hideg előétel nyárias, könnyed: marinált fogas és lazactatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette – részletezte Tóth József kreatív séf, mesterszakács.
A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak; főételként csirkemell és mangalicaszűz képviseli a tradíciót, a csirkemell supreme-hez vajas kanapéra megálmodott libamáj, vargánya és sült őszibarack dukál. A hungarikumnak számító mangalicaszüzet zöldfűszeres krusztában készítik, salottás lilaburgonyát adnak mellé, gránátalma jus-el.
A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkonyos-málnás picante. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >