Angol étteremről, magyar borról
Érthetetlenül kevesen jöttek el a meghívott újságírók és szakácsok közül a világ egyik legjobbjának tartott, 3 Michelin-csillagos angol Fat Duck étterem Master Sommelier-jének, Isa Balnak a METRO Vevőakadémián tartott decemberi sajtótájékoztatójára.
Heston Blumenthal pohárnoka a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a La Gioiosa Prosecco meghívására látogatott hazánkba. Munkáját illetően elárulta, hogy Blumenthal extrém, néha bolondos ételeihez való borválasztást nem tartja igazán bonyolult feladatnak, ő pont olyan komolysággal ajánl hozzájuk italokat, mint bármilyen más fogásokhoz. Isa Bal sommelier-mester az a típusú szakember, aki szereti megismerni az általa ivott, illetőleg kínált borok termőhelyeit, pincéit is. E gondolat jegyében látogatott el a Somlói borvidékre is, ahol az akadémia vezetője, Kreil Vilmos kalauzolta. Szerinte Nagy-Britanniában és általában Európa jó részén a magyar borok azért nem igazán ismertek (bár tokajit a Fat Duckban is tartanak), mert nincs megfelelő arculat teremtve hozzájuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >