Angol étteremről, magyar borról

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 07. 07:14

Érthetetlenül kevesen jöttek el a meghívott újságírók és szakácsok közül a világ egyik legjobbjának tartott, 3 Michelin-csillagos angol Fat Duck étterem Master Sommelier-jének, Isa Balnak a METRO Vevőakadémián tartott decemberi sajtótájékoztatójára.

Heston Blumenthal pohárnoka a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a La Gioiosa Prosecco meghívására látogatott hazánkba. Munkáját illetően elárulta, hogy Blumenthal extrém, néha bolondos ételeihez való borválasztást nem tartja igazán bonyolult feladatnak, ő pont olyan komolysággal ajánl hozzájuk italokat, mint bármilyen más fogásokhoz. Isa Bal sommelier-mester az a típusú szakember, aki szereti megismerni az általa ivott, illetőleg kínált borok termőhelyeit, pincéit is. E gondolat jegyében látogatott el a Somlói borvidékre is, ahol az akadémia vezetője, Kreil Vilmos kalauzolta. Szerinte Nagy-Britanniában és általában Európa jó részén a magyar borok azért nem igazán ismertek (bár tokajit a Fat Duckban is tartanak), mert nincs megfelelő arculat teremtve hozzájuk.

Kapcsolódó cikkeink