Andalúz tulipán Magyarországon, avagy a spanyol ízek (vendég)szereplése a hazai konyhákban
Immár második alkalommal rendezte meg az Extenda (Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda) nagy sikerű Andalúz Receptversenyét, melyre olyan ételek receptjeit várták a szervezők, amelyek legalább egy andalúz hozzávalót is tartalmaznak.
A versenyzők, akik összesen 27 receptet töltöttek fel az „Egy csipetnyi Andalúzia” Facebook oldalra rendkívül kreatívan álltak a kihívás elébe. A győztes például – Csermely Győző, alias GOCK – a témától megihletve alkotta meg ’Andalúz tulipán’ névre hallgató receptjét, amely fantasztikus íze mellett a gyönyörű tálalásával is kivívta a zsűri elismerését.
A megosztott 2. helyezést Kósa Gabriella Sherryben pácolt báránygerince, fügeöntetes tavaszi zöldségekkel alkotása, illetve Hajós Ágnes Serrano-s hurka andalúz módra csicseris rizottóval és olívás krumplipürével finomsága nyerte el. A 3. helyezett a népszerű „Rita konyhája” gasztroportál megálmodója és vezetője, Hadarik Rita Durbincs sültpaprikamártással, olajbogyó krémmel remekműve lett. A facebook követők B.Csánk Györgyi Tepsis pulykáját jutalmazták a legtöbb szavazattal.
Az eseményen Enrique egy látványos főzőbemutatóval is elbűvölte a közönséget, akik Naszály Évától (Extenda Magyarország, Igazgató) azt is megtudhatták, hogy az idei versenyt óriási érdeklődés kísérte a közönség részéről. A meglévő közel 3.000 követő mellet több mint ezer új érdeklődő kísérte figyelemmel az eseményeket a facebookon, akik 600-nál is több szavazatot adtak le a beérkezett pályaművekre. A zsűri által kiválasztott legjobb 13 recept mellett ugyanis a közönség is bejuttathatott egy versenyzőt a 14 nyertes közé.
A legjobbakat pedig nem kisebb jutalom várta, mint Enrique Sánchez főzőtanfolyama, amelyet június 9-én tartottak szintén a GASTROPOLIS-ban. A menü klasszikus andalúz ételeket vonultatott fel egy-egy érdekes csavarral, igazi ’Enriqués’ látásmódban.
A nyertesek nem csak a főzés élményével és számos andalúz hozzávalóval lettek gazdagabbak, ugyanis a GASTROPLIS jóvoltából egy 50%-os kupont is hazavihettek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AI a vezetésben: több mint automatizálás, a munka támogatása
A mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása az üzleti életben már nemcsak…
Tovább olvasom >Jön az idei utolsó Trade Marketing Klubülés – POPAI POP díjátadóval
November 28-án a MOM Kulturális Központ (MOMKult) különtermébe várunk mindenkit,…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben? Jön a 34. Biokultúra Nap!
A Magyar Biokultúra Szövetség immár 34. alkalommal rendezi meg a…
Tovább olvasom >