Több ütemben pályázhatnak az élelmiszeripari üzemek
Egy 50 milliárd forintos keretösszegű pályázat indul júniustól az élelmiszeripari mikro- és kisvállalkozásoknak – amit elsősorban eszközbeszerzésre fordíthatnak -, ezt követően egy 200 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre a nagyobb volumenű élelmiszeripari beruházások megvalósítására. Ezekben lehetőséget kaphatnak a bio élelmiszereket előállítók is – emelte ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Szomor Ökofarmnál tett látogatáson, Dömsödön.
Az AM pénteki közleménye szerint Erdős Norbert hangsúlyozta, jó látni, hogy országszerte egyre jobban fejlődik az ökológiai gazdálkodás Magyarországon, ebben nagy szerepe van az olyan vállalkozásoknak, mint a Szomor birtok, amely kiemelkedő minőségű biotermékeket állít elő és hozzájárul a hazai termékek népszerűsítéséhez.
A bio élelmiszereknek óriási szerepe van az egészség megőrzésében, ezért ott a helyük a családok asztalán. Az egyre népszerűbb biotermékek elterjedése, rendszeres fogyasztása javít a magyar népesség egészségi állapotán; a biogazdálkodás szerepe pedig rendkívül jelentős a környezet megóvásában, a vízkészlet és a termőföld jó állapotának megőrzésében – fűzte hozzá a közlemény szerint. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Itthon csak importban fogy a bio – kitörési pont lehet a közétkeztetés
Bár a bioélelmiszerek hazai kiskereskedelmi forgalma dinamikusan nő, még mindig…
Tovább olvasom >„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >Képzési program májustól
A MCI sikeresen pályázott a GINOP_PLUSZ-3.2.3 felhívásra, így a következő három évben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >