Állatbarát séf – A nap abszurdja
Tele az internet meghökkentő, már-már az abszurd kategóriájába tartozó “szakmai” hírekkel. De amiket nyárra kiválasztottunk olvasóinknak, azok közül garantáltan egy sem kacsa!
Rendkívüli kitüntetést kapott a Kínai Természetvédő Egyesülettől a kínai Huludao városának egyik szakácsa. A “Zöld séf” címet Zhang Xingguo azzal érdemelte ki, hogy az elmúlt években következetesen visszautasította a ritka, kiveszőfélben lévő vadakból készíthető ínyencfogások megfőzését – így a sündisznófélék, a tarajos sül, a tobozoska, a hangyászok éttermi célú feldolgozását. Igaz, ezért több alkalommal rúgták ki állásából, ám ő nem csügged. “Szabadidejét” azzal tölti, hogy más éttermek konyhafőnökeit látogatja, s igyekszik őket arra rávenni, hogy a különleges fogások elkészítése helyett igyekezzenek megmenteni a ritka állatokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB-oldalán találtuk, és persze nem…
Tovább olvasom >