Állatbarát séf – A nap abszurdja
Tele az internet meghökkentő, már-már az abszurd kategóriájába tartozó “szakmai” hírekkel. De amiket nyárra kiválasztottunk olvasóinknak, azok közül garantáltan egy sem kacsa!
Rendkívüli kitüntetést kapott a Kínai Természetvédő Egyesülettől a kínai Huludao városának egyik szakácsa. A “Zöld séf” címet Zhang Xingguo azzal érdemelte ki, hogy az elmúlt években következetesen visszautasította a ritka, kiveszőfélben lévő vadakból készíthető ínyencfogások megfőzését – így a sündisznófélék, a tarajos sül, a tobozoska, a hangyászok éttermi célú feldolgozását. Igaz, ezért több alkalommal rúgták ki állásából, ám ő nem csügged. “Szabadidejét” azzal tölti, hogy más éttermek konyhafőnökeit látogatja, s igyekszik őket arra rávenni, hogy a különleges fogások elkészítése helyett igyekezzenek megmenteni a ritka állatokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >