Állatbarát séf – A nap abszurdja
Tele az internet meghökkentő, már-már az abszurd kategóriájába tartozó “szakmai” hírekkel. De amiket nyárra kiválasztottunk olvasóinknak, azok közül garantáltan egy sem kacsa!
Rendkívüli kitüntetést kapott a Kínai Természetvédő Egyesülettől a kínai Huludao városának egyik szakácsa. A “Zöld séf” címet Zhang Xingguo azzal érdemelte ki, hogy az elmúlt években következetesen visszautasította a ritka, kiveszőfélben lévő vadakból készíthető ínyencfogások megfőzését – így a sündisznófélék, a tarajos sül, a tobozoska, a hangyászok éttermi célú feldolgozását. Igaz, ezért több alkalommal rúgták ki állásából, ám ő nem csügged. “Szabadidejét” azzal tölti, hogy más éttermek konyhafőnökeit látogatja, s igyekszik őket arra rávenni, hogy a különleges fogások elkészítése helyett igyekezzenek megmenteni a ritka állatokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >A magyar bor történetei: királyok kedvencétől a bikavérig – történelmi est Egerben
2025. május 15-én különleges történelmi-gasztronómiai eseménynek ad otthont a Juhász…
Tovább olvasom >