Állatbarát séf – A nap abszurdja
Tele az internet meghökkentő, már-már az abszurd kategóriájába tartozó “szakmai” hírekkel. De amiket nyárra kiválasztottunk olvasóinknak, azok közül garantáltan egy sem kacsa!
Rendkívüli kitüntetést kapott a Kínai Természetvédő Egyesülettől a kínai Huludao városának egyik szakácsa. A “Zöld séf” címet Zhang Xingguo azzal érdemelte ki, hogy az elmúlt években következetesen visszautasította a ritka, kiveszőfélben lévő vadakból készíthető ínyencfogások megfőzését – így a sündisznófélék, a tarajos sül, a tobozoska, a hangyászok éttermi célú feldolgozását. Igaz, ezért több alkalommal rúgták ki állásából, ám ő nem csügged. “Szabadidejét” azzal tölti, hogy más éttermek konyhafőnökeit látogatja, s igyekszik őket arra rávenni, hogy a különleges fogások elkészítése helyett igyekezzenek megmenteni a ritka állatokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >Fagylalttorta Disneylandben – A nap videója
Így készül a Miki egér torta a Disney Springs-i Amorette…
Tovább olvasom >