All-you-can-top!

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 08. 18:20

Pizza sokféle létezik, számtalan franchise-lánc épül erre az ételfajtára a világban. Közöttük viszonylag szűkebb az egyébként az átlagnál lényegesen gyorsabban fejlődő fast casual szegmensben működők köre, annak ellenére, hogy az USA-ban rendre sikeresek az új próbálkozások: a nálunk is ismert Vapianoé, az egészséges étkezés lehetőségét kommunikáló Pizza Fusion és mások.

Sokat ígér az októberben bemutatott Top That! elnevezésű all-you-can-top („nyersfordítsuk” úgy: tegyél rá bármit) koncepció. Az all-you-can-eat mintájára alapuló ötlet bár triviális, bárkinek eszébe juthatott volna, mégis ez az első ilyen étterem, ahol a vendég maga állítja össze pizzafeltétjét. Már az alap is háromféle gourmet stílusú, különleges tésztából választható, feltétnek pedig számtalan, többnyire a helyi termelőktől vásárolt ételfajtából (9-féle szósz, 20-féle friss zöldség, 10-féle hús és 7-féle sajt) lehet választani – a saját kreációjú fogás 3 perc alatt sül meg a 285 °C-ra hevített sütőben. A 23 centi átmérőjű pizzát 6 dollárért kínálják, ami gyorséttermi árnak tekinthető, a fast casual szegmensben pedig meglehetősen olcsónak. A potenciális franchise-bérlőknek adott információk szerint az itallal és az édességgel együtt az egy vendégre jutó költés nagy átlagban 8 és 9 dollár között van.

Kapcsolódó cikkeink