Algida gyár-látogatás Veszprémben

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 07. 17. 00:05

Az Unilever Magyarország Kft. gyárépülete, amelyben a Magnum, a Cornetto és a többi jeges Algida-finomság készül, összesen 8700 négyzetméter. A jégkrém-készítésben 116 saját alkalmazott vesz részt. A gyárban foglalkoztatott idénymunkások száma 350 fő.

 A július 16-i gyárlátogatás alkalmával a Magyarországon is kapható jégkrémek közül a Cornetto és a Magnum gyártási folyamatát követhettük nyomon az Algida jégkrémek veszprémi szentélyében. A gyárban egy óra alatt 20-25 ezer darab Magnum készül. Ahhoz, hogy Veszprém minden egyes lakójának készítsenek egy Magnumot, mindössze 2,5 órára volna szükség. Az egy óra alatt Magnummá varázsolt alapanyagok mennyiségét jól jelzi, hogy a 20-25 ezer darab jégkrémhez több mint 1000 tonna csokit és tejet, valamint több mint 200 tonna kakaóport használnak fel.

A klasszikus ízek mellett azonban az utóbbi években a Gerbeaud jégkrémek lettek a legkedveltebb Algida termékek. Ez utóbbi igazi sikertörténet a Carte d'Or történetében. A Gerbeaud mestercukrászainak köszönhetően olyan jégkrémdesszert különlegességek jelentek meg, mint a Carte d'Or Fekete-erdő torta, Carte d'Or Somlói vagy a Carte d'Or Rákóczi túrós, és idén a Carte d'Or Dobostorta. 

Kapcsolódó cikkeink