Algida gyár-látogatás Veszprémben
Az Unilever Magyarország Kft. gyárépülete, amelyben a Magnum, a Cornetto és a többi jeges Algida-finomság készül, összesen 8700 négyzetméter. A jégkrém-készítésben 116 saját alkalmazott vesz részt. A gyárban foglalkoztatott idénymunkások száma 350 fő.
A július 16-i gyárlátogatás alkalmával a Magyarországon is kapható jégkrémek közül a Cornetto és a Magnum gyártási folyamatát követhettük nyomon az Algida jégkrémek veszprémi szentélyében. A gyárban egy óra alatt 20-25 ezer darab Magnum készül. Ahhoz, hogy Veszprém minden egyes lakójának készítsenek egy Magnumot, mindössze 2,5 órára volna szükség. Az egy óra alatt Magnummá varázsolt alapanyagok mennyiségét jól jelzi, hogy a 20-25 ezer darab jégkrémhez több mint 1000 tonna csokit és tejet, valamint több mint 200 tonna kakaóport használnak fel.
A klasszikus ízek mellett azonban az utóbbi években a Gerbeaud jégkrémek lettek a legkedveltebb Algida termékek. Ez utóbbi igazi sikertörténet a Carte d'Or történetében. A Gerbeaud mestercukrászainak köszönhetően olyan jégkrémdesszert különlegességek jelentek meg, mint a Carte d'Or Fekete-erdő torta, Carte d'Or Somlói vagy a Carte d'Or Rákóczi túrós, és idén a Carte d'Or Dobostorta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Kamatból több a haszon, mint húsból – a Pick Szeged eredményeinek új arányai
Látszólag szerény növekedés jellemezte 2024-ben a Pick Szeged Zrt. működését,…
Tovább olvasom >Auchan: csökkenő bevételek mellett is megsokszorozott nyereség 2024-ben
Látványos nyereségnövekedéssel zárta a 2024-es üzleti évet az Auchan Magyarország:…
Tovább olvasom >