Akvapóniában termesztett mikrozöld-keverékeket vezet be a SuperValu
Az ír SuperValu két új akvapóniában termesztett terméket vezet be az ország kereskedelmi láncai közül elsőként.
Az akvapóniás vertikális gazdálkodás innovatív módszer, amely lehetőséget ad a zöldek időjárástól független, egész éven át történő termesztésére. Ezzel egyidejűleg jelentős mértékben csökkenti a termények útját – térben és időben – a farmtól az üzletek polcáig.
A fenntarthatóság és pozitív környezeti hatás elérése ihlette a lánc másik kezdeményezését is: innovatív talajmentes módszerrel, komposztálható papír alapon tervez borsóhajtásokat termeszteni. A hulladékmentes Growing Pea Shoots élő termény, így a vásárlók annyit vághatnak belőle, amennyit szeretnének, és a növény tovább nő a „betakarítás” után is.
A SuperValu Signature Tastes márkája alatt megjelenő mindkét termék fenntartható, növényvédő- és rovarirtószer-mentes.
Kapcsolódó cikkeink
Nem a piac vezérli elsősorban a zöld vállalati döntéseket itthon
A hazai vállalatok fenntarthatósági stratégiáit és beruházásait legerősebben nem piaci…
Tovább olvasom >K&H fenntarthatósági index: több a jó szándék, de a tettek még váratnak magukra
A 300 millió forintnál nagyobb árbevételű hazai vállalatok körében végzett…
Tovább olvasom >Őrzi piacvezető pozícióját a tavaly 20 éves Lidl
Tavaly ünnepelte 20 éves magyarországi jelenlétét hazánk piacvezető FMCG-lánca, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >