Akvapóniában termesztett mikrozöld-keverékeket vezet be a SuperValu
Az ír SuperValu két új akvapóniában termesztett terméket vezet be az ország kereskedelmi láncai közül elsőként.
Az akvapóniás vertikális gazdálkodás innovatív módszer, amely lehetőséget ad a zöldek időjárástól független, egész éven át történő termesztésére. Ezzel egyidejűleg jelentős mértékben csökkenti a termények útját – térben és időben – a farmtól az üzletek polcáig.
A fenntarthatóság és pozitív környezeti hatás elérése ihlette a lánc másik kezdeményezését is: innovatív talajmentes módszerrel, komposztálható papír alapon tervez borsóhajtásokat termeszteni. A hulladékmentes Growing Pea Shoots élő termény, így a vásárlók annyit vághatnak belőle, amennyit szeretnének, és a növény tovább nő a „betakarítás” után is.
A SuperValu Signature Tastes márkája alatt megjelenő mindkét termék fenntartható, növényvédő- és rovarirtószer-mentes.
Kapcsolódó cikkeink
Túlturizmus Európában: vízágyús tüntetések Barcelonában, tiltások Budapesten
A rövid távú lakáskiadás, a turistahordák és az infrastruktúra túlterheltsége…
Tovább olvasom >Szennyeződés ellen, fenntarthatóság mellett
A tisztítószerek és takarítóeszközök piacán a fenntarthatóság, a technológiai fejlesztések…
Tovább olvasom >Minőség, fenntarthatóság, innováció: saját márkás papírtermékcsaládot mutatott be a B+N Referencia Zrt.
Saját márkás papírtermékcsaládot hozott létre HYGON márkanév alatt a B+N…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >