Akvapóniában termesztett mikrozöld-keverékeket vezet be a SuperValu
Az ír SuperValu két új akvapóniában termesztett terméket vezet be az ország kereskedelmi láncai közül elsőként.
Az akvapóniás vertikális gazdálkodás innovatív módszer, amely lehetőséget ad a zöldek időjárástól független, egész éven át történő termesztésére. Ezzel egyidejűleg jelentős mértékben csökkenti a termények útját – térben és időben – a farmtól az üzletek polcáig.
A fenntarthatóság és pozitív környezeti hatás elérése ihlette a lánc másik kezdeményezését is: innovatív talajmentes módszerrel, komposztálható papír alapon tervez borsóhajtásokat termeszteni. A hulladékmentes Growing Pea Shoots élő termény, így a vásárlók annyit vághatnak belőle, amennyit szeretnének, és a növény tovább nő a „betakarítás” után is.
A SuperValu Signature Tastes márkája alatt megjelenő mindkét termék fenntartható, növényvédő- és rovarirtószer-mentes.
Kapcsolódó cikkeink
Az LG közzétette 2024-2025-ös fenntarthatósági jelentését
Közzétette 2024–2025-ös fenntarthatósági jelentését az LG Electronics (LG), amelyben hivatalosan…
Tovább olvasom >Közzétette 2024-es fenntarthatósági jelentésének kivonatát az AutoWallis
Jelentős energiahatékonysági projekteket valósított meg 2024-ben az AutoWallis Csoport, valamint…
Tovább olvasom >A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >