Aggodalomra adnak okot az élelmiszercsomagolásban használt vegyi anyagok: rákkeltő anyagokat találtak

Vannak gondok a műanyaggal
A tanulmány társszerzője, Jane Muncke, az Élelmiszercsomagolási Fórum ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy 76 ismert vagy potenciális mellrákkeltő anyag található az élelmiszerekkel érintkező anyagokban. A kutatás rámutatott, hogy 40 vegyi anyagot már világszerte veszélyesnek minősítettek, mégis továbbra is engedélyezett a használatuk.
A tanulmány rávilágít arra, hogy az 50 év alatti nők körében növekszik a korai mellrák előfordulása, amely a szakértők szerint nem magyarázható pusztán genetikai tényezőkkel. Dr. Len Lichtenfeld, az Amerikai Rákellenes Társaság korábbi vezetője rámutatott, hogy több környezeti tényező is szerepet játszhat ebben a folyamatban.
Az élelmiszeripari vállalatok hangsúlyozták, hogy betartják az FDA biztonsági előírásait, és minden élelmiszerekkel érintkező anyagot alapos vizsgálatoknak vetnek alá, mielőtt piacra kerülnek. A tanulmány azonban több ismert rákkeltő anyagot is azonosított, például a benzolt és az o-toluidint, amelyek aggasztóan jelen vannak az élelmiszercsomagolásban.
Kapcsolódó cikkeink
Fontos védeni a szemünket a légkondicionált irodákban
A modern irodai környezet kihívásokat tartogat szemüvegviselők számára. A légkondicionálás,…
Tovább olvasom >5 okos tipp a látás javítására
A modern életmód egyre nagyobb kihívás elé állítja a szemeket.…
Tovább olvasom >K&H: a visszapénzes program már a fogakra is figyel
A magyarok fele már igénybe vett magánegészségügyi szolgáltatást az elmúlt…
Tovább olvasom >További cikkeink
62 700 vásárlás – minden korábbi rekord megdőlt az ALDI Sziget-boltjában
Immár nyolcadik alkalommal települt ki az ALDI a Sziget Fesztiválra…
Tovább olvasom >A Minecraft világa megelevenedik a SPAR áruházaiban
A világ egyik legismertebb és legkedveltebb videojátékának karakterei – köztük…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: a nemzeti kormányra mindig számíthatnak a magyar gazdák
A kormány egyik legfontosabb szövetségesei a magyar gazdák, ezért a…
Tovább olvasom >