15. születésnapját ünnepelte az Agárdi Pálinkafőzde

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 09. 26. 10:13

15 évvel ezelőtt nyílt meg az Agárdi Pálinkafőzde, amelynek születésnapját a Hold utcai Belvárosi Piacon ünnepelték tulajdonosai. Ennek alkalmából mutatták be limitált párlatkülönlegességüket, amelyből csupán 365, egyedileg sorszámozott üveg készült.

Agárdon úgy tartják, az egészséges gyümölcsöt a lehető legtökéletesebb módon kell pálinkává főzni – mindez törekvéseiknek mennyiség határt szab, így az Agárdi gyümölcspálinkák limitált mennyiségben, sorszámozva kerülnek a polcokra.
Maga az ünnepi ital, a 15/365, egy borseprőből készülő egyedi párlat, amelyről így vallanak készítői: „A seprő a bor zamatának egyik legfontosabb formálója. Az Agárdi Pálinkafőzde történetének az elején esett meg, hogy a Tokaj Oremus birtokon tett látogatásunk során kiváló furmintokat kóstoltunk. A különválasztott seprőt azonnal elhoztuk, lepároltuk, betettük egy korábban tokaji aszú érlelésére használt tölgyfa hordóba. Évek teltek el, az ígéretes seprőpárlat az aszúhordóban pihent, míg egyszer megkóstoltuk, és ami a poharunkban volt, az minden várakozásunkat felülmúlta! Tudtuk, hogy egy különleges ital született. Zamatgazdagság és a kifinomult részletek sora jellemzi e párlatot. A mindössze 365 speciális palack méltó kifejezése annak, amiért az Agárdi Pálinkafőzdében immár 15 éve, 2002-es alapításunk óta dolgozunk.”

Kapcsolódó cikkeink