Magazin: Acélbabszem
Egyes adatok szerint a világon két és negyed milliárd csésze kávé fogy naponta. Arról nincsenek adatok, hányan égetik meg vele a nyelvüket, vagy bosszankodnak, mert langyosan kapják azt. Persze nem akarjuk a kávé hőmérsékletét világproblémának beállítani, de mégis hasznos és jópofa találmány a két amerikai huszonéves feltaláló által tervezett (és a hazai piacra nagyon eredményesen bevezetett) Coffee Joulies nevű hőszabályzó.
Különlegessége abban áll, hogy mindkét „irányban” változtatja az ital hőmérsékletét. A speciális anyaggal töltött, rozsdamentes acélból készült, fél főtt tojás nagyságú, kávészem formájú fémdarab (másfél decinként egy darab) a forró italba téve abszorbeálja a hőt, amíg az 60 ºC-ig nem hűl. Ha az ital hőfoka 60 Celsius-fok alá esik, az elnyelt energiával „visszamelegíti” azt. Lehet fanyalogni, ha másért nem, azért, mert egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek 60 ºC a kedvenc fogyasztási hőmérséklete, de a Coffee Joulies hasznavehető eszköz; a New York Timesban is hosszan megszólaló ötletemberek május elejéig 8000 ötdarabos – stílszerűen a kávészsákok anyagába csomagolt – készletre kaptak előrendelést, készletenként 50 dolláros (10 ezer forint) áron.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >