A Wiesbauer-Dunahús már felkészült a jövőre
Pontosan 20 évvel az üzemalapítást követően, 2014 őszén a Wiesbauer-Dunahús használatba vette az új üzemrészt. A bővítéssel és a meglévő üzem ezzel egy időben történő modernizációjával, illetve a legújabb technikával történő felszerelésével a vállalat további munkahelyeket teremt Gönyűn.
Henry Heumann ügyvezetése alatt az elmúlt évben a mintegy 100 dolgozó, 3,4 milliárd forint forgalmat ért el és közel 2600 tonna mennyiségű terméket állított elő. A legfőbb termékfejlesztés ebben az időszakban a sült húskenyér volt, valamint a termékpaletta bővítése a szeletelt termékek, és a grillspecialitások körében.
A 2015-ös évre az ügyvezető Henry Heumann további 10%-os forgalomnövekedést tervez, melyet egyrészt a magyar piacra szánt termékek innovációja által (pl. a grill szortiment továbbfejlesztése), másrészt pedig egy nagyszabású export piacra irányuló értékesítési „offenzíva“ által kíván elérni. Elsősorban Ausztriában és Németországban, de emellett még a cseh piacon is szeretne a tipikus magyar specialitásokkal pontot szerezni. Az idei évben ki kell építeni a termelésben egy szakemberekből és további munkatársakból álló dolgozói apparátust, amely a növekvő piaci igények kielégítését megfelelően el tudja látni.
A folyamatosan emelkedő mértékű piaci kereslet a Wiesbauer-Dunahús termékei iránt megalapozták a Wiesbauer Holding AG vezetőségének döntését – élén Karl Schmiedbauer úrral – , hogy belevágjanak egy több mint egymilliárd Forint értékű beruházásba. Az üzemterület megduplázásával mindenekelőtt új raktár-, hűtő-, csomagoló- és komissiózó területek létesítése történt. Természetesen az újonnan épített helyiségek is a legmodernebb technológiával vannak felszerelve. Az építkezés mellett párhuzamosan történik a már meglévő üzemegységek átalakítása, modernizálása is. Valamennyi gyártási folyamat a legmagasabb szinten működik, akárcsak a higiéniai követelmények betartása.
A véghezvitt beruházások lehetővé teszik a termelési kapacitás kiszélesítését, ezáltal a Wiesbauer-Dunahús jól felkészült a jövő év várható kihívásaira
Kapcsolódó cikkeink
Hulladékból erőforrás: új életet kapnak a húsipar melléktermékei
A húsfeldolgozás során keletkező melléktermékek hosszú ideig hulladékként voltak kezelve,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Kivárás van – bizalom kevésbé
Makrogazdasági kitekintés az Egyensúly Intézet I. negyedéves elemzésében Lassuló GDP-növekedés,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Visszavonulót fúj a Wizz Air: kivonul Abu-Dzabiból, leállítja közel-keleti járatait
Drasztikus döntést jelentett be a Wizz Air: 2025. szeptember 1-jétől…
Tovább olvasom >