A vodkák fejlődésének iránya!
Minthogy a vodka – elvben – színtelen és szagtalan ital, a termékfejlesztők egy idő után már nem tudtak termékelőnyt kovácsolni a századszori desztillálásból sem. Jött hát az ízesítés (egyre extrémebb és bonyolultabb), meg persze a marketing: a különleges kiszerelések, a személyiség kölcsönzése az italnak. Ma, meglehet, önmagában már egyik sem elég, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét egy új vodkafajtára, összekapcsolják hát a különféle módszereket – még a legnagyobb márkák is.
Az Absolut vodka abszolút valamilyen– típusú kommunikációja már önmagában is egyszerű és zseniális volt, az ital földrajzi helynevekhez, többnyire városokhoz kötése pedig hasonló színvonalú előrelépésnek bizonyult. A közelmúltban piacra került az Absolut Texas nevű termék, amelyet a ma divatos uborka mellett serrano chili paprikával ízesítenek.
Minimum ennyi a csavar a szuperprémium kategóriájú Three Olives új vodkájában: a népszerű sportitallal, kókuszvízzel ízesített változatot Elvis Presley „emlékének szentelik”, sehol nem megfeledkezve a sztár egy állítólagos hawaii szerelmi kalandjáról szóló történet csatolásáról az ital kommunikációjához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >